A început distribuirea cornurilor și laptelui pentru preșcolari și elevi

Desfășurarea programului ”Cornul și laptele” a fost tema conferinței de astăzi, 19 septembrie, organizate de către președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef. Potrivit șefului CJ, acest program se adresează copiilor din învățământul preșcolar respectiv elevilor din ciclurile primar și gimnazial din întreg județul și municipiul, reședință de județ. În acest an procedura de achiziție a fost derulată de CJ Satu Mare.

Finanțarea programului este asigurată din fonduri de la bugetul de stat, din sume defalcate din TVA pentru cheltuielile descentralizate de la nivelul județelor. Firmele care asigură distribuția pentru primele 14 zile sunt SC Varga Quattro SRL și SC Mircea Blaga SRL pentru produsele de panificație respectiv SC Simultan SRL din județul Timiș, pentru lactate. Ce se întâmplă după cele 14 zile? În prezent firmele care au depus oferte pentru distribuirea produselor de panificație sunt în curs de evaluare urmând ca CJ să încheie contractul cu firma care a câștigat licitația iar pentru produsele lactate rămâne ca distribuitor SC Simultan SRL, fiind singura firmă ofertantă în acest domeniu.

Potrivit celor declarate de Ștef ”în județul Satu Mare vor beneficia de acest program un număr de 39.596 de preșcolari și elevi ce frecventează ciclul primar și clasele de gimnaziu (V-VIII). La nivel de județ, în acest program sunt incluse un număr de 236 de unități de învățământ. În ceea ce privește beneficiarii vorbim despre 7.310 sunt preșcolari, 17.360 elevi ce frecventează clasele primare iar 14.726 sunt elevi de gimnaziu. Noi ne-am raportat la situația de la sfârșitul anului școlar 2011-2012 astfel încât aceste cifre pot suferi modificări pe parcurs”.

Potrivit interlocutorului distribuirea cornului și a laptelui a început la toate unitățile de învățământ incluse în program. ”Vom face verificări pentru ca totul să fie în ordine. Am pregătit două echipe care să verifice modul de distribuire a cornului și laptelui. Dar fac un apel către directorii de școli să nu preia aceste produse în cazul în care sunt probleme”, a declarat Ștef.

În ceea ce privește sumele alocate pentru acest proiect, Ștef spune că fondurile sunt de la bugetul de stat și este vorba de 5.500.913,9 lei fără TVA, până la sfârșitul anului școlar.

Un Comentariu la "A început distribuirea cornurilor și laptelui pentru preșcolari și elevi"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.