Spitalul Județean va fi dotat cu aparatură performantă printr-un proiect european


Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef a participat luni, 17 septembrie, la Debrecen, la conferinţa de deschidere a proiectului ”Servicii îmbunătăţite de obstetrică şi ginecologie în sistem interregional” (IOGIS).

Proiectul este derulat în cadrul programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria CBC 2007-2013. Liderul de proiect este Universitatea din Debrecen iar Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare are calitatea de partener de proiect.

La conferinţa de deschidere a proiectului au participat preşedintele Centrului de Ştiinţă Medicală şi Sănătate Debrecen, György Paragh, director, VÁTI HURO, Magdolna Kalapáti, preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef, rectorul Universităţii din Debrecen, István Fábián, director Departamentului de Obstetrică şi Ginecologie, Zoltán Tóth, şeful secției de Obstetrică – Ginecologie din cadrul SJU Satu Mare, dr. Vasile Matiz. Întâlnirea s-a încheiat cu semnarea contractului de parteneriat.

Scopul proiectului este îmbunătăţirea sistemului de îngrijiri de sănătate inter-regional pe segmentele de obstetrică şi ginecologie, asigurarea îmbunătăţirii accesului pacientului la serviciile de îngrijiri în sănătate, precum şi îmbunătăţirea şanselor de recuperare.

Activităţile principale constau în achiziţionarea de aparatură medicală, precum şi în instruirea personalului de specialitate a secţiei Obstetrică-Ginecologie în utilizarea aparaturii şi metodelor moderne de analiza şi intervenţii de profil.

În cadrul acestui proiect, SJU Satu Mare, va achiziţiona nouă aparate, prin care se vor oferi de către secţia de Obstetrică-Ginecologie servicii care până acum nu au fost disponibile. Lista de achiziţii şi documentele tehnice descriind aparatura în cadrul acestui proiect, sunt: masă de operație (masă electromecanică de chirurgie mobilă pentru chirurgie generală cu şapte secţiuni şi configurare flexibilă), ultrasunete (GE Voluson 730 Pro), echipament laparoscopic – kit de operație laparoscopic (chirurgie minim invazivă) pentru chirurgie ginecologică, kit de diagnosticare histeroscopic, echipamente de diagnosticare pentru histerectomie, kit de histeroscopie operativă (Resectoscop) – echipament de histeroscopie operativ, unitate chirurgicală de electrocauterizare – unitate chirurgicală de electrocauterizare (completă), lampă de operație – lampă de funcționare pentru chirurgie generală/ginecologică, instrumente chirurgicale – set pentru chirurgie abdominală şi ginecologică vaginală (specificată în oferta ataşată), video-colposcop – echipament de colposcopie cu accesorii de ieșire video.

Valoarea totală a proiectului IOGIS este de 2.008.355,72 euro. Bugetul pentru partenerul de proiect, SJU Satu Mare este de 417.786 euro din care contribuţia proprie este de 2%, adică 8.400 euro.
Echipa de proiect are următoarea componenţă: Adrian Marc, manager de proiect, Barna Josef, expert tehnic, Vasile Matiz, expert tehnic, Mariana Beseni, coordonator financiar, Ioana Sut, expert achiziții publice, Adela Pop, asistent de proiect. Derularea proiectului se realizează pe o perioadă de 1 an de zile, respectiv 01.09.2012 – 31.08.2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.