Oficialităţile locale prezente la deschiderea anului şcolar, la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef împreună cu primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica şi cu viceprimarul dr. Radu Roca au participat astăzi, 18 septembrie, la festivitatea de deschidere a anului şcolar 2012-2013 la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare.

Începutul de an a fost marcat, ca de fiecare dată, de săvârşirea unei liturghii arhiereşti oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu episcopul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Prea Sfinţitul (PS) Iustin Sigheteanul. Liturghia a avut loc în biserica din curtea instituţiei de învăţământ. Soborul de preoţi în frunte cu protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan, directorul liceului, părintele Gabriel Groza şi PS Iustin Sigheteanul s-au rugat pentru cei 460 de tineri care au început cursurile la acest liceu. La finalul slujbei arhiereşti cei prezenţi au vizitat o clasă de a I-a dar şi una pregătitoare.

Liceul “Nicolae Steinhardt” funcţionează de şapte ani la Satu Mare. Este unică prin faptul că şcolarizează elevi la toate nivelele de învăţământ: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal. Colectivul de cadre didactice este foarte bine pregătit iar educaţia religioasă este realizată de preoţii profesori ai liceului. În scurt timp, liceul s-a înscris între unităţile reprezentative ale judeţului şi devine model de şcoală la nivel naţional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.