Jandarmii au vizitat casa de copii Diana


Astăzi, 14 septembrie, jandarmii sătmăreni au făcut o vizită copiilor de la Casa de tip familial ”Diana” din Satu Mare. Aceștia au fost primiți de directorul casei, psihologul Rodica Oprea şi de cei 23 de copii, ce au vârsta cuprinsă între 10-15 ani.

Unul dintre obiectivele acestei acţiuni l-a constituit conştientizarea tinerilor asupra cauzelor care conduc la un comportament deviant şi efectelor pe care le poate produce acesta pe termen mediu şi lung asupra personalităţii lor.

În prima parte a întâlnirii, oaspeții au prezentat câteva dintre atribuţiile Jandarmeriei, activitatea de zi cu zi, dar şi aspecte legate de dotarea instituției pe care o reprezintă. După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii i-au provocat pe copii la discuţii interactive, legate de fenomenul delincvenţei juvenile, de cauzele generatoare ale acestui fenomen, de efectele pe termen scurt, mediu şi lung.

Datorită faptului că luni, 17 septembrie, începe şcoala, jandarmii nu au uitat să le amintească elevilor câteva reguli de conduită pe timpul cât se află la şcoală, dar şi în timpul liber. S-au purtat discuţii despre absenteismul şcolar, despre consumul de băuturi alcoolice şi tutun. Jandarmii au dorit să-i sensibilizeze pe tineri cu privire la respectarea normelor de conduită şi a legii, sfătuindu-i să se abţină de la comiterea faptelor antisociale. Apoi, a urmat un moment în care jandarmii au răspuns tuturor întrebărilor adresate.

La finalul întâlnirii, copiii au putut să manevreze materialele din dotarea jandarmilor şi să se fotografieze cu aceștia.

Un Comentariu la "Jandarmii au vizitat casa de copii Diana"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.