Adrian Ştef a participat la hramul bisericii ortodoxe din Pomi


Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef a participat sâmbătă, 8 septembrie, la hramul bisericii ortodoxe din localitatea Pomi. Biserica cu hramul “Naşterea Maicii Domnului” a fost construită în 1864.

Liturghia a fost săvărşită de un sobor format din patru preoţi. La hramul bisericii, alături de Ştef au mai participat: ministrul Transporturilor şi al Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, primarul comunei Pomi, Vasile Lang, viceprimarul localităţii, Gheorghe Barbur, consilierul judeţean Octavian Petric, consilierul judeţean băimărean Ghiţă Marian şi alţii.

Naşterea Maicii Domnului este prima mare sărbătoare a anului bisericesc care a început în 1 septembrie. Naşterea Maicii Domnului, reprezintă una din cele patru mari sărbători creştine închinate Fecioarei Maria, alături de: Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august).

Fecioara Maria s-a născut din părinţii Ioachim şi Ana, care aveau credinţă în Dumnezeu şi care trecuţi de prima tinereţe, au trăit cu speranţa că Dumnezeu le va binecuvânta casa cu un prunc. Rugăciunile le-au fost ascultate, iar Arhanghelul Gavriil li s-a arătat spunându-le că în curând le va dărui un prunc, pe Maria.

Cu această ocazie Adrian Ştef doreşte să ureze un călduros “La mulţi ani!” şi calde urări de sănătate tuturor celor care poartă numele de Maria sau derivate ale acestui nume.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.