Tot mai puţini fermieri, la cursurile organizate de Consultanţa Agricolă

Dacă acum doi ani (în 2010) Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) Satu Mare organiza nu mai puţin de 26 instruiri profesionale, pe diverse specializări, în prezent, (în 2012) în calendarul instituţiei figurează doar nouă cursuri de specialitate.

Pentru a justifica această situaţie, directorul executiv al instituţiei, Fodor István, a declarat că în trecut, principalul motiv pentru care fermierii doreau să urmeze aceste cursuri era accesarea de fonduri europene. Însă, în prezent, acestea s-au împuţinat, iar în cazul anumitor segmente lipsesc. “Menţionez că, în anii trecuţi am avut cursanţi români veniţi din Irlanda. Acolo primeau lunar doar câteva sute de euro pentru munca depusă, însă, odată ce obţineau atestatul profesional câştigul lor se dubla, pentru că erau consideraţi deja muncitori calificaţi”, a declarat Fodor.

În această toamnă, fermierii se pot înscrie la următoarele cursuri: lucrător în cultura plantelor, lucrător în creşterea animalelor, lucrător în gospodărie agroturistică, brutar, legumicultor, pomicultor, apicultor, viticultor şi tractorist.

2 Comentarii la "Tot mai puţini fermieri, la cursurile organizate de Consultanţa Agricolă"

  1. Ana   4 septembrie 2012 at 9:10 am

    oare de ce?

    Răspunde
  2. fartelli   4 septembrie 2012 at 9:26 am

    nimik nu mai merge

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.