Pensionarii cer gratuitate pe mijloacele de transport în comun

Reprezentanții Asociației Județene a Pensionarilor (AJP) Satu Mare cer reducere la prețul biletelor de intrare la Ștrandul termal din municipiul, reședință de județ dar și gratuitate pe mijloacele de transport în comun pe raza municipiului Satu Mare. Acestea sunt doar câteva dintre problemele dezbătute în cadrul ședinței de astăzi, 30 august, a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din judeţul Satu Mare.

La întâlnire au participat prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, subprefectul, Cristian Sasu, președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, primarul municipiului, reședință de județ, dr. Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici, dar și directori și reprezentanți ai unor instituții cu atribuții în rezolvarea problemelor vârstnicilor.

Potrivit celor declarate de Mircea Marian contravaloarea unui bilet de intrare la ștrand care ”în prezent este de 9 lei pentru pensionari, este prea mare și ar trebui să găsim soluții pentru a mai reduce din preț pentru a se ajunge, așa cum ne-am gândit noi, la 5 lei pe persoană”. Ca răspuns la solicitarea liderului județean al pensionarilor, edilul-șef al municipiului Satu Mare a propus o întâlnire comună cu președintele CJ, prefectul județului dar și cu reprezentanți ai ștrandului pentru a găsi soluții concrete în această privință.

În ceea ce privește transportul gratuit pentru pensionari pe mijloacele de transport în comun, Marian a declarat că până în prezent s-au purtat mai multe discuții referitoare la acest subiect ”dar toate au rămas în coadă de pește”. Primarul Dorel Coica a declarat că ”în acest an se are în vedere evaluarea Transurban-ului și doar după aceea putem discuta de gratuitate pentru anumite categorii sociale. Noi ne-am gândit la gratuitate și pentru elevi nu doar pentru pensionari desigur cu susținerea Consiliului Local (CL). Dar mai întâi vrem să evaluăm Transurban-ul unde CL a băgat mulți bani și vrem să-l facem eficient. Dacă nu se poate atunci vom organiza licitație, va veni o altă firmă, însă o clauză importantă va fi acordarea de gratuitate pentru elevi și pensionari. Mai precis, ne-am gândit la un sistem pe carduri”.

În cadrul aceleiași ședințe dr. Dorel Coica a anunțat că încep verificările în piețe deoarece ”avem o serie de reclamații. Avem piețe care sunt adevărate focare de infecție. Vrem să facem ordine, vrem să facem curățenie … dar și curățenie din alte puncte de vedere, și cetățenii de bună credință știu bine la ce mă refer”.

8 Comentarii la "Pensionarii cer gratuitate pe mijloacele de transport în comun"

 1. Mia   30 august 2012 at 9:27 pm

  foarte buna ideea asta cu gratuitatea pentru pensionari

  Răspunde
 2. Vasile V.   30 august 2012 at 9:28 pm

  Oricum suntem cam singurele judete unde nu exista asa ceva, uitati-va la Cj, la ei de ce se poate si la noi nu?

  Răspunde
 3. alex   30 august 2012 at 9:30 pm

  pensionari in sus, pensionarii in jos, da'mai oameni buni dar la bietii tineri cand o sa incepeti sa va ganditi, ca e vai de capul lor, nu-i baga nimeni in seama

  Răspunde
 4. cucu bau   30 august 2012 at 9:31 pm

  Mircea Marian , un mafiot de clasa!!!

  Răspunde
 5. cool   30 august 2012 at 9:49 pm

  domnule primar imi place cum ganditi, asa da, asta asteapta de la dumneavoastra cetatenii

  Răspunde
 6. gavrus   30 august 2012 at 10:00 pm

  sustin ideea de gratuitate pentru pensionari pe mijloacele de transport în comun

  Răspunde
 7. NIMIK   30 august 2012 at 10:02 pm

  CHIAR PENTRU TINERI NIMIK, CHIAR NIMIK :(((((

  Răspunde
 8. gisella   30 august 2012 at 10:28 pm

  o idee buna asta cu gratuitatea

  Răspunde

Scrie un comentariu