Bogdan Teodorescu: ”Revenirea lui Băsescu va aduce o criza politica fara precedent!”

Abia acum, prin revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, criza politică va izbucni în România, cu o putere fără precedent, avertizează analistul politic Bogdan Teodorescu, în exclusivitate pentru Inpolitics.

”Basescu a transformat 7, 4 milioane de români în infractori”

”În ceea ce privește revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, avem de-a face cu două niveluri de interpretare, mai cu seamă că președintele suspendat a preferat tăcerea, după decizia CCR. În primul rând, este posibil ca el să invoce în continuare teza unei lovituri de stat care nu există, să decidă prigonirea puciștilor și să demareze o luptă împotriva a 7, 4 milioane de români pe care îi poate transforma în infractori. În al doilea rând, Traian Băsescu poate încerca, cel puțin la nivel declarativ, o coabitare cu USL dar, în acest sens, ar fi vorba doar despre niște jocuri și proceduri instituționale, nimic mai mult. Personal nu cred că se va ajunge aici.

Visul lui Băsescu: al șaptelea guvern Boc

Bănuiesc că Băsescu va face tot ce e posibil ca să dărâme guvernul Ponta și să impună un guvern Boc – șapte sau șase? – care să organizeze alegerile locale și care să îi aducă voturi, după mai vechea metodă pariziană, brevetată de domnul Teodor Baconschi. În realitate însă, abia acum, prin revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, criza revine în forță în societatea românească. Asta pentru că, prin tertipuri democratice și prin presiuni externe, voința pe care românii au exprimat-o la urne a fost eludată. Este posibil ca acest fapt să se transforme într-o furie anti-PDL, la alegerile parlamentare. Sau, se poate transforma în proteste și mișcări de stradă. Totodată, pericolul este ca această furie să ducă la absenteism, fiindcă oamenii pot crede că mijloacele democratice, inclusiv exprimarea votului, nu-i mai ajută la nimic. Din contră, în România, votul îi poate transforma în infractori. În condițiile unui absenteism, Traian Băsescu și PDL vor fi principalii beneficiari”, explică Bogdan Teodorescu.

7 Comentarii la "Bogdan Teodorescu: ”Revenirea lui Băsescu va aduce o criza politica fara precedent!”"

 1. Mares Stefan   28 august 2012 at 2:49 pm

  Aşa este. Dacă Traian Băsescu nu se va astâmpăra , la prima gafă comisă, chiar că va fi alungată ca o javră ordinară!

  Răspunde
 2. macarena   28 august 2012 at 3:12 pm

  nu ne-am mira deloc sa-l mai puna pe Boc prim ministru

  Răspunde
 3. Ion   28 august 2012 at 3:23 pm

  Base tace ca porcu-n malai

  Răspunde
 4. Amalia H.   28 august 2012 at 3:35 pm

  Romania o tine tot int-o criza de ceva vreme, problema e ca nu se stie cat mai rezista.

  Răspunde
 5. GHICI   28 august 2012 at 3:41 pm

  CE A FACUT POPORUL ACESTA SA MERITE O ASEMENEA SOARTA?

  Răspunde
 6. mari   29 august 2012 at 10:46 am

  zise consilierul lui Crin Antonescu si a USL-ului, sau nu stiati de unde suge Teodorescu??

  Răspunde
 7. CACARAU   3 septembrie 2012 at 8:22 pm

  BOGDAN TEODORESCU=UM SUGACI VOICULIST,CINE DREAKU IL CREDE ????….HUOOOOOOOO,TAMPITULEEE !!!!!!!

  Răspunde

Scrie un comentariu