Consiliului Județean Satu Mare solicită preluarea Hotelului Sport de la MECTS

Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară de astăzi, 27 august, transmiterea cererii de solicitare de transfer a Hotelului ”Sport” de pe strada Mileniului 25, împreună cu terenul aferent, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului(MECTS) în domeniul public al judeţului Satu Mare.

Consiliul Județean (CJ) se obligă să întreţină şi să modernizeze imobilul solicitat şi să respecte standardele de calitate privind organizarea şi desfăşurarea activităţii specifice acestuia. Potrivit celor declarate de președintele CJ, Adrian Ștef ”am considerat că ar fi bine ca noi să administrăm acest hotel având în vedere numeroasele competiții ce au loc la noi în municipiu și în județ și a sportivilor care necesită cazare”.

Despre preluarea în administrarea Hotelului ”Sport”, Adrian Ștef a vorbit și în cadrul unei conferințe de presă organizate pe data de 1 august, la sediul USL Satu Mare. La vremea respectivă șeful CJ a declarat că dorește să promoveze un proiect de hotărâre în vederea preluării Hotelului ”Sport” dar și a Taberelor Școlare.

Vă reamintim că la începutul lunii decembrie 2010, Hotel ”Sport” a fost închiriat pentru 10 ani contra unei sume modice de către fostul director al Direcției Județene pentru Tineret și Sport (DJTS), Florin Gal, unei firmei unde avea chiar și el interes până în luna septembrie 2009. Firma câștigătoare a licitației a fost desemnată SC Bosic Empire Company SRL din Carei, la care directorul Gal (la acea vreme) a deținut aproape jumătate (45%) din părțile sociale. Potrivit unor surse demne de încredere cealaltă firmă care a participat la licitația despre care vorbim, Network Invest 2010 SRL, a fost înregistrată la Registrul Comerțului cu doar câteva zile înaintea licitației pe numele unui membru a familiei Gal.

Modul în care a fost închiriat hotelul a făcut și obiectul unei investigații a procurorilor DNA.

6 Comentarii la "Consiliului Județean Satu Mare solicită preluarea Hotelului Sport de la MECTS"

 1. caralio   27 august 2012 at 5:02 pm

  Gal asta s-a crezut stapan

  Răspunde
 2. quick   27 august 2012 at 5:04 pm

  foarte buna decizia

  Răspunde
 3. deiu   27 august 2012 at 5:06 pm

  mi se pare logic

  Răspunde
 4. MiA   27 august 2012 at 5:09 pm

  Normal ca s-a crezut stapan, ca doar nu-i prost cine cere, ii prost cine da!!!!

  Răspunde
 5. gal   27 august 2012 at 6:22 pm

  luati-l repede pana nu trece cu totul in patrimoniul familiei GAL.

  Răspunde
 6. papagal   28 august 2012 at 8:40 am

  va tot treziti sa comentati, o a va vedem pe voi ce o sa faceti cu el…

  Răspunde

Scrie un comentariu