Reabilitarea termică a blocurilor va începe în primăvară

”Îi rog pe sătmăreni ca în cazul în care au observat anumite nereguli în urma efectuării lucrărilor de reparații a șoselelor, de extindere a rețelei de curent electric, a rețelei de gaz sau în urma efectuării lucrărilor de canalizare iar trotuarul sau drumul pe care s-a lucrat nu este adus în starea inițială, să sesizeze aceste aspecte pe pagina de internet a Primăriei (www.satu-mare.ro). Există acolo o adresă de e-mail pe care primim sesizări. Însă vă rog ca aceste sesizări să fie punctuale iar semnatarii acestora să-și comunice numele și numărul de telefon pentru a putea fi contactați”. Cererea a fost lansată de viceprimarului municipiului Satu Mare, Marcela Papici în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 21 august, în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare.

La întâlnirea cu presa au fost prezenți și o parte din reprezentanții departamentelor de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare.

Potrivit interlocutoarei în prezent, pe raza municipiului Satu Mare se efectuează lucrări de extindere a rețelei de gaz pe un număr de 15 străzi. Totodată se efectuează și lucrări de extindere a rețelei de iluminat public deoarece ”avem multe sesizări că străzi sau cartiere întregi nu sunt iluminate public. De asemenea trebuie rezolvate utilitățile și pe străzile noi care au apărut în decursul anilor. În prezent avem licitate un lot de 12 străzi unde se lucrează”, a declarat Papici.

Pe adresa Primăriei au fost trimise o serie de sesizări cu privire la ora de aprindere și cea de stingere a furnizării iluminatului public stradal. ”Am fost sesizați că iluminatul public se pornește la ora 20.00 și se stinge dimineața la ora 09.00. Ceea ce, acum, în perioada de vară nu se justifică”, mai spune Papici.

În altă ordine de idei, Papici a anunțat că în curând se vor deschide liniile de finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor. Astfel se va începe inventarierea tuturor blocurilor din municipiului Satu Mare și a asociațiilor de locatari. ”Una dintre condițiile fundamentale pentru obținerea finanțării în vederea reabilitării termice a blocurilor este existența asociațiilor de locatari. Acolo unde nu există trebuie înființate”, spune Papici. Până în prezent a fost pregătită documentația tehnică pentru un număr de 19 asociații de locatari iar lucrările vor începe cel mai probabil în primăvară. Totodată, documentația tehnică va fi pregătită și pentru alte 13 de asociații de locatari.

O altă problemă abordată în cadrul conferinței de presă de astăzi a fost și reabilitarea terenurilor de joacă pentru copii. În prezent sunt cinci terenuri de joacă licitate și câștigate înainte de 10 iunie. Este vorba de parcurile de joacă de pe: strada Muncii din Micro 16, Aleea Brândușa, Aleea Begoniei, Aleea Ipotești și cea din curtea Grădiniței ”Samus”.

În altă ordine de idei, Papici a declarat că Primăria lucrează la un program ce are în vedere construirea de locuințe sociale în municipiul Satu Mare. Făcând referire la blocurile de pe strada Ostrovului, Papici spune că ”până în prezent am igienizat zona dar mai trebuie să le facem canalizare și toalete”.

16 Comentarii la "Reabilitarea termică a blocurilor va începe în primăvară"

 1. motanul incaltat   21 august 2012 at 5:26 pm

  fiti sigura doamna Papici ca vom face sesizari, ca ne-am saturat de lucrari facute anapoda

  Răspunde
 2. ASU'   21 august 2012 at 5:33 pm

  da ok trebuie reabiliate si locurile de joaca, da sper totusi ca lucrarile sa nu le faceti numai asa de mantuiala doar de amorul artei, uitati-va va rog la lucrarile facute la parculetul din M16, de pe strada Muncii, va place cum arata?, mie nu, e sinistru.

  Răspunde
 3. Paranghelia   21 august 2012 at 5:35 pm

  Da aveti dreptate , sunt aruncate 5 aparate d alea de fitness, nu tu o bancuta pe care sa poti sa te asezi, un pomisor ceva…sub orice critica

  Răspunde
 4. SORIN   21 august 2012 at 5:38 pm

  IN PRIVINTA ILUMINATULUI PUBLIC…DOMNA VICEPRIMAR, SINCER VA LUAT CAM MULT TIMP PANA V-ATI SESIZAT

  Răspunde
 5. Scufita Rosie   21 august 2012 at 5:41 pm

  uite si la city manager :))))))))))

  Răspunde
 6. POSTELNICU   21 august 2012 at 5:42 pm

  BY THE WAY, ALA CU CE SE OCUPA, II POARTA MAPA LA PAPICI??????

  Răspunde
 7. iulia   21 august 2012 at 5:47 pm

  nu a observat saracuta ca ea nu domiciliaza in acest oras si din acest motiv nu a vazut pana la ce ora sunt iluminate strazile

  Răspunde
 8. ambrozie   21 august 2012 at 6:54 pm

  ce aveti mai cu bietul om, are si el o functie …city manager

  Răspunde
 9. Florin   21 august 2012 at 7:17 pm

  acest city manager este dovada vie ca mai au si taximetristii o sansa sa ocupe o functie de rang inalt

  Răspunde
 10. iancsiko   22 august 2012 at 10:37 am

  ce e cu atatia pnl-ei care is arata cica puterea! Tare le-o crescut nasul de cand is pe cateva functii imp. Nasol ca psd-istii stau in umbra si?….il lasa pe astia care nici 25% nu fac si se dau tari in stamba……is satul de pnl-ei..pe bune…

  Răspunde
 11. Antonia   22 august 2012 at 11:31 am

  sincer nu stiu ce asteapta astia de la Psd

  Răspunde
 12. Calin   22 august 2012 at 2:38 pm

  Nu inteleg de ce, programe care erau in programul electoral al doctorului Coica, ne sunt acuma prezentate ca vor fi realizate de catre cineva care nici macar nu e de la el din partid secondata de un impostor. Primarul stie oare de treaba asta? Doarme?

  Răspunde
 13. Cami   22 august 2012 at 2:40 pm

  Bravo Marcela! Sunt mandra ca o femeie a ajuns in primarie si s-a apucat de treaba. Da-i nainte tot asa si nu tine cont de rautacismele pe care le scriu mai ales barbatii frustrati.

  Răspunde
 14. Red   22 august 2012 at 2:42 pm

  Viceprimarita asta vorbeste clar in locul primarului. E nevoie de mult tupeu sa faci asa ceva. Si numai pentru atata merita felicitari iar psd-istii pot sa stea in continuare sa se ascunda.

  Răspunde
 15. uzzy   22 august 2012 at 3:17 pm

  da, atat au astia de la PNL ….TUPEU…si idei tampite

  Răspunde
 16. Careva   22 august 2012 at 6:42 pm

  ee hai sa lasam comentariile astea rele ca nu ne ajuta la nimic

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.