Amenzi usturătoare pentru cei care nu își întrețin terenurile virane aflate în intravilanul municipiului Satu Mare

Potrivit Hotărârii Consiliului Local (HCL) Satu Mare nr. 90/31.05.2012 ce face referire la terenurile virane aflate în proprietatea privată din intravilanul municipiului, reședință de județ, instituțiile publice, agenții economici și celelalte persoane juridice, precum și cetățenii care dețin astfel de terenuri au obligația de a le întreține așa cum se cuvine.

Directorul Poliției locale Satu Mare, Florian Găzdac a declarat că cei care dețin astfel de terenuri trebuie să asigure dezinsecția și curățenia acelor spații prin tunderea periodică a vegetației și eliminarea deșeurilor menajere și nemenajere aflate în incintă. De asemenea, aceștia sunt obligați să ia măsuri în ceea ce privește îngrădirea terenurilor virane în vederea preîntâmpinării depozitărilor ilegale de deșeuri din partea unor persoane necunoscute.

Conform HCL luat în discuție, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii, deținătorii de terenuri virane sau a construcțiilor începute și nefinalizate în intravilanul municipiului Satu Mare au obligația de a curăți acele terenuri iar în termen de 60 de zile (de la intrarea în vigoare a HCL) trebuie să ia măsuri pentru îngrădirea acestora.
În cazul în care deținătorii terenurilor nu au luat măsuri de igienizare, Primăria va efectua lucrările de întreținere a terenurilor în cauză pe cale administrativă, iar cheltuielile ocazionate cu aceste lucrări vor fi recuperate pe cale legală de la deținătorii terenurilor.

Cei care nu își igienizează și nu iau măsuri pentru a-și îngrădi terenul sunt pasibili de a fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 200 și 2.500 lei, de către Poliția locală Satu Mare.

7 Comentarii la "Amenzi usturătoare pentru cei care nu își întrețin terenurile virane aflate în intravilanul municipiului Satu Mare"

 1. marincas   21 august 2012 at 4:52 pm

  foarte buna initiativa cu amenzile, Felicitari !!!! in sfarsit
  va rog as veniti si pe strada Axente Sever colt cu Deltei si veti vedea ce surprize veti avea. Normal ar fi ca politia comunitara si ecologica sa se plimbe pe strazile orasului si sa identifice aceste locuri!!!

  Răspunde
 2. TANTI ITA   21 august 2012 at 5:22 pm

  da foarte buna ideea, cam tarziu, da e bine

  Răspunde
 3. motanul incaltat   21 august 2012 at 5:24 pm

  veniti va rog si pe strada Careiului, zona dinspre Biserica spre Kaufland, ca e dezastru, luati masuri!!!!

  Răspunde
 4. foarte tare frate   21 august 2012 at 6:04 pm

  buna ideea veniti si pe ODOBESCU sunt niste terenuri frumoase pline cu buruieni unde se dezvolta nestingherit AMBROZIA o planta foarte periculoasa pentru sanatatea copiilor nostri

  Răspunde
 5. Hancu   21 august 2012 at 6:05 pm

  Dar pana acum ce ati facut domnii mei, ai dormit ?

  Răspunde
 6. Mary   21 august 2012 at 6:13 pm

  sunt foarte curios daca o sa faceti ceva, sau numai vorbe dulci va place sa ziceti.

  Răspunde
 7. varucu'   22 august 2012 at 11:41 am

  sa va vad la lucru ca numa la povesti ii usor

  Răspunde

Scrie un comentariu