MAI a aflat CÂŢI ROMÂNI SUNT ÎN PLUS pe listele electorale

Surse din cadrul MAI au declarat pentru portalul pesurse.ro că numărul persoanelor care figurează pe listele de vot și care nu ar trebui să fie trecute depășește un milion. Se vorbeşte în special de persoanele care nu mai dețin acte de identitate românești.

În ciuda faptului că primarii sunt obligaţi ca la fiecare scrutin să actualizeze listele electorale, o asemenea operaţiune nu s-ar mai fi efectuat în mod serios de la alegerile parlamentare şi prezidenţiale din anul 1992.

Pe 27 septembrie 1992, din numărul totalul de 16.380.663, s-au prezentat 12.496.430 (76,29%) de alegători cu drept de vot. În pofida oricăror explicaţii, numărul cetăţenilor înscrişi în listele electorale în 2012, înainte de referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, a ajuns la 18.292.464, iar la referendum au participat 8.459.053 (46,24%) de electori.

Potrivit informaţiilor pesurse.ro, persoanele care nu dețin un act de identitate românesc reprezintă marea pondere a celor care nu ar trebui să figureze în listele electorale permanente, şi nu persoanele decedate, aşa cum s-a preconizat.

Este vorba despre persoanele care şi-au pierdut cetăţenia română din diferite motive:

  • au primit cetăţenia unui stat care nu acceptă dublă cetaţenie;
  • statul român le-a retras cetăţenia;
  • au renunţat de bună voie la cetăţenia română.

Astfel, se preconizează că numărul celor din această categorie depăşeşte lejer, până în prezent, un milion de persoane.

Un Comentariu la "MAI a aflat CÂŢI ROMÂNI SUNT ÎN PLUS pe listele electorale"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.