Demisia lui Holdiș așteptată de unii … surpriză pentru alții

Dacă pentru o parte dintre liderii județeni ai PDL Satu Mare, demisia deputatului Ioan Holdiș a fost o surpriză, vicepreședintele Biroului Permanent Județean (BPJ) Beniamin Kira spune că decizia parlamentarului sătmărean nu l-a surprins deloc. Mai mult decât atât, în opinia interlocutorului, acest pas trebuia făcut mult mai devreme ”încă înainte de alegerile locale”.

Kira a declarat că ”pentru mine decizia domnului Holdiș nu a fost o surpriză. Eu mă așteptam de mai multă vreme să facă acest pas și anume înainte de alegerile locale. Înainte de alegeri, a încheiat o înțelegere, se pare și un protocol cu UDMR-ul și astfel, pentru următorii ani ne-a plasat în opoziție pe plan local. El asculta pe toată lumea după care făcea de capul lui. Nu contest profesionalismul dumnealui în afaceri dar în politică a luat decizii dintre care unele s-au dovedit a fi greșite … chiar foarte greșite”.

În ceea ce privește viitorul organizației județene Kira a declarat că atât el cât și majoritatea membrilor partidului mizează pe o echipă tânără. ”În prezent suntem în tot felul de discuții dar mizăm pe o echipă tânără. Dacă ar fi să dau nume, eu cred în calitățile de lider a unuia ca Petre Mureșan sau Claudiu Ardelean, în spatele cărora am fi noi toți ceilalți. Vreau să vă amintesc că în 2008 partidul nostru a obținut cel mai bun scor electoral. De atunci însă, am ajuns în opoziție datorită deciziilor greșite luate de către domnul Holdiș și de câțiva dintre cei care au fost pe lângă el”.

Fostul prefect al județului Satu Mare, democrat-liberalul Radu Giurcă a declarat pentru Sătmăreanul că ”nu ne-am așteptat la treaba asta. Nu e un moment plăcut pentru organizația județeană dar … asta e! Mergem mai departe. Cu toate acestea vreau să vă spun că dânsul s-a gândit de mai multă vreme să facă acest pas dar nu credeam că se va materializa”.

Mult mai rezervați în declarații s-au arătat a fi președintele organizației municipale de femei a PDL Satu Mare, dr. Laura Bota și președintele tinerilor democrat-liberali, avocatul Adrian Cozma. Bota susține că nu ar fi știut nimic despre decizia deputatului Holdiș. ”Totul s-a întâmplat ieri (joi, 16 august) când am avut o ședință de lucru la partid, la care a participat și doamna Andreea Paul. La sfârșitul ședinței, când doamna Paul a părăsit sala, domnul Ioan Holdiș și-a anunțat decizia în prezența membrilor BPJ. Cine va prelua interimatul? Decizia îi aparține BPN-ului”, a declarat dr. Laura Bota. În declarațiile sale, lidera PDL s-a abținut să spună pe cine îl va susține pentru lupta pentru președinția organizației, împreună cu femeile din organizația municipală. În ceea ce privește zvonurile vehiculate cu privire la faptul că dacă nu și-ar fi dat demisia în cursul ședinței de ieri, Ioan Holdiș ar fi fost oricum demis în cursul zilei de luni, 20 august, Bota susține că ”nu e decât un zvon dar oricum nu este adevărat”.

Liderul tinerilor democrat-liberali, Adrian Cozma este de părere că demisia deputatului Holdiș de la cârma organizației județene este o pierdere pentru partid. ”Tineretul încearcă să îl convingă să revină deoarece a fost un susținător de-al nostru. În cazul în care nu reușim să-l convingem noi mizăm pe un președinte integru din punct de vedere moral. Și vreau să vă mai spun ceva: nu dorim în fruntea partidului persoane controversate, certate cu legea!”.

La cine se referă Cozma? Nu a dorit să ne spună. Cu toate acestea în sânul organizației județene a PDL Satu Mare se pare că se ”umflă valurile” și nu se știe cine va reuși să ajungă să conducă partidul în următorii ani.

14 Comentarii la "Demisia lui Holdiș așteptată de unii … surpriză pentru alții"

 1. jeni   17 august 2012 at 6:30 pm

  Kira asta nu-i ala care incasa TVA tot vanzandu-si intre ei, cu un prieten, tineti-va bine, un motor de vapor?? O persoana reprezentativa pentru PDL, dar care merge in, tineti-va bine 3 concedii pe an! E cea mai mare realizare personala, profesionala, morala!

  Răspunde
  • nu conteaza   19 august 2012 at 6:50 pm

   auleo dar ce bine ii sti tu viata ui Kira . merge in 3 concedii pe an . da ce bine le puteti inventa bai. ca prieten al lui doresc sa informez ca isi face doar un concediu pe an vara impreuna cu familie pleaca o saptamana! nu ca alti cu saptamanile .

   Răspunde
 2. alex   17 august 2012 at 6:33 pm

  ce rusine pentru Petre Muresan! Sa fii sustinut de Beniamin Kira! Mai mult sa te laude! Pentru opinia publica satmareana e ca si cum l-ar unge cu rahat, pe el si familia lui! Ce oroare!

  Răspunde
 3. Marius   17 august 2012 at 8:53 pm

  Ce mutalau e Beni Kira asta, cica el e vicepreseinte insa Holdis a facut intelegerile si protocolul, dar el nu e de acord, inseamna ca el a fost doar de decor in partid. Ce pampalau, atunci iese in evidenta si asta cand isi mai da demisia unu altul sau sau la esecuri, de parca el nu e in conducerea partidului. Pai mai Beni Kira, si tu ai o parte din vina pt tot esecul alegerilor, ca si tu esti unul din vicepresedinti. Sau esti doar pe hartie numa?

  Răspunde
 4. felix   17 august 2012 at 9:30 pm

  apoi daca in spatele lui Petre Muresan va fi o echipa formata din tanarul beni Kira, eu il sfatuiesc s-o rupa la goana cat mai are timp! Nai vazut osan mai prost, mai analfabet si vorba ce ,,prostu nuii prost destul daca nu ii si fudul"

  Răspunde
 5. andi   17 august 2012 at 10:37 pm

  mai! dar ce aveti cu beny asta, el face tot partidul ?toti sunteti destepti numai el ii prost dupa cum se vede din comentariile voastre vai de noiiiii

  Răspunde
 6. Marin   17 august 2012 at 11:52 pm

  BENY analfabetul sef! S-o aflat asta sa vorbeasca, poate ne spune ce mai e cu recuperarea ilegala de TVA. Domnul Ardelean de Finante sigur va da drumul la dosarele lui BENY si va ajunge acolo unde ii e locul, la puscarie!

  Răspunde
 7. Kyra   17 august 2012 at 11:54 pm

  Puuscarie, BENY puscarie! Puuscarie, BENY puscarie!!!

  Răspunde
 8. mihai   18 august 2012 at 9:24 am

  niste prostii. Cel mai hotarat si care ar putea sa duca partidul acolo unde se afla in 2008 e doar Beniamin Kira. Ca e o persoana desteapta si discreta si vrea sa-si puna oamenii, pe Muresan Petre si Claudiu Ardelean e o practica de politician adevarat, cu viziune si perspectiva, nu ca Holdis

  Răspunde
 9. tata   18 august 2012 at 7:42 pm

  toti astia portocalii sunt o apa si un pamant, la gara cu ei ca nu-s buni numai de furat, uitati-va la strand aia ii investitie de atatia bani, de atatea milioane???in nici un caz …la gara cu ei!!!

  Răspunde
 10. Kira Beniamin   19 august 2012 at 6:47 pm

  multumesc tuturor celor care ati avut rabdarea si timpul necesar sa-mi analizati capacitatea intelectuala, de exprimare precum si optiunile mele politice pentru conducerea PDL satu mare in urma demisie lui holdis.
  oricum stiu in mare cui ii apartin aceste comentari, va multumesc pentru atentia acordata si va doresc si voua succesul meu pana in prezent, familiar, profesional si politic.

  Răspunde
  • cosmin   20 august 2012 at 10:56 am

   bravo Beny, bravo ai drepate din toate punctele de vedere succes pe mai departe .
   INVIDIE e MAREEEEE

   Răspunde
 11. andreea   20 august 2012 at 2:33 pm

  ce sa spun Beny, ne tremura pantalonii ca vezi doamne tu stii in mare cui ii apartin comentariile, du-te si lasa-ne

  Răspunde
 12. george   20 august 2012 at 3:56 pm

  bravo Beny dale in gura ,gura,gura

  Răspunde

Scrie un comentariu