Holdiş a demisionat din funcţia de preşedinte al PDL Satu Mare. Începe războiul pentru şefia partidului

Deputatul democrat-liberal Ioan Holdiş a demisionat din funcţia de preşedinte a organizaţiei judeţene a partidului. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă susţinute astăzi, 16 august, la sediul PDL. Demisia lui Holdiş va înteţi cu siguranţă luptele interne pentru şefia organizaţiei. Deputatul sătmărean spune că alegerea îi aparţine în totalitate şi nimeni (în afară de soţia sa) nu ştia nimic până ce nu şi-a anunţat decizia în cadrul Biroului Permanent Judeţean (BPJ) de astăzi.

Cine va prelua interimatul? Holdiş spune că decizia îi aparţine BPJ însă, în cel mai scurt timp se vor organiza alegeri pentru funcţia de preşedinte. Potrivit unor surse din interiorul partidului, responsabilităţile preşedintelui vor fi preluate de actualul prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, Samuel Ţânţaş, însă luni, 20 august, BPN-ul va numi un preşedinte interimar până la organizarea alegerilor interne.

Potrivi celor declarate de Holdiş, decizia de demisiona de la cârma organizaţiei judeţene a fost luată în weekend-ul trecut, sâmbătă. Întrebat dacă decizia luată a fost consecinţa unor presiuni din interiorul organizaţiei locale sau a unei intervenţii venite de la centru, Holdiş a respins categoric o asemenea ipoteză spunând în schimb că „a venit momentul să las locul unui om mai tânăr şi poate mai motivat care ar putea să facă mult mai multe lucruri pentru partid decât am făcut eu. Am 51 de ani. În toamnă urmează un adevărat război la care nu mai vreau să candidez dar voi rămâne un simplu membru în partid. Avem foarte mulţi oameni valoroşi şi motivaţi pentru a candida la parlamentare. Îmi voi duce mandatul de deputat până la capăt dar în toamnă, după alegerile parlamentare, voi reveni la viaţa liniştită de om de afaceri pe care l-am avut înainte de a intra în politică. Cu toate acestea voi râmâne întotdeauna un om de dreapta şi voi fi alături de orice construcţie politică de acest fel din România”, a declarat Holdiş.

În ceea ce priveşte ofertele venite din partea altor formaţiuni politice, Holdiş a declarat că şi în momentul de faţă este ofertat de trei partide care ar dori ca la alegerile parlamentare să candideze pe listele lor. Însă parlamentarul sătmărean spune că „nu fac slalom în politică” susţinând că nu are de gând să intre în alt partid.

Făcând o analiză a perioadei în care a stat la cârma PDL Satu Mare, Holdiş susţine că a readus organizaţia judeţeană de pe una dintre ultimele locuri pe ţară (unde se situa în iulie 2008), pe locul 14 în 2010.

Totdată Holdiş le mulţumeşte celorlalţi lideri politici locali cu care consideră că a avut o colaborare instituţională destul de bună în cei peste 4 ani cât a stat la cârma organizaţiei judeţene a PDL Satu Mare.

8 Comentarii la "Holdiş a demisionat din funcţia de preşedinte al PDL Satu Mare. Începe războiul pentru şefia partidului"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.