Antonescu o somează pe Kovesi să dea explicații

Preşedintele interimar Crin Antonescu a făcut o declaraţie la Palatul Cotroceni în care a ţinut să îşi exprime poziţia în legătură cu prigoana pornită de procurori împotriva românilor care au votat la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Principalele declaraţii:
– Având în vedere amploarea acţiunilor demarate de procurori, cred că este necesar şi cer Procurorului General să ofere explicaţii publice în legătura cu natura, mijloacele şi scopul acestor cercetări

– Este inacceptabil în condiţiile în care efectul social al acestor cercetări va descuraja cetăţenii să îşi exprime dreptul de vot

– Cer întrunirea unei şedinţe a CSM în care să fie discutate această problemă.

– Îi cer premierului să sprijine acest demers de clarificare. Am văzut o declaraţie a premierului, cu care nu pot fi de acord. Îi cere cetăţeanului Traian Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii României. Dacă cineva terorizează un cetăţean al României trebuie luate de îndată măsurile pentru a fi împiedicat s-o facă.

– Şi eu ca preşedinte interimar şi procurorul general avem o obligaţie comună. Ministerul Public apără ordinea de drept şi drepturile cetăţenilor. În momentul în care există îngrijorări publice atunci e datoria parchetului să explice ce şi de ce face pentru că încrederea în instituţii e fundamentală într-o democraţie.

– Aştept de la preşedintele CSM, de la Procurorul General, de la ministrul justiţiei, explicaţii urgente în cursul zilei de mâine!

– Nu sunt preocupat de modul în care pot coabita premierul cu preşedintele suspendat. Nu mă priveşte.

4 Comentarii la "Antonescu o somează pe Kovesi să dea explicații"

 1. DAndino   16 august 2012 at 12:26 pm

  in sfarsit s-au trezit si astia de la putere

  Răspunde
 2. SABAU   16 august 2012 at 12:30 pm

  PE DUDUIA ASTA NU O SCHIMBA NIMENI?

  Răspunde
 3. ASU'   16 august 2012 at 12:48 pm

  Asa cereti-le explicatii ca nu e posibil asa ceva, deja ce face femeia asta ii prea de tot

  Răspunde
 4. IvanTurbink   16 august 2012 at 1:57 pm

  Nu mai dormiti in papucii statului, face-ti ce trebuie facut, dati-l afara pe marinar!

  Răspunde

Scrie un comentariu