Alimente băgate de-a valma în frigiderele din magazinele alimentare

În perioada 20 iunie – 31 iulie specialiștii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au verificat 14 unități comerciale aflate în incinta ștrandurilor și zonelor de agrement din județ. În urma verificărilor efectuate comisarii au aplicat patru amenzi contravenționale în cuantum total de 10.000 lei, iar alți zece operatori economici au fost sancționați cu avertisment.

Potrivit celor declarate de șeful CJPC Satu Mare, Valentin Breban, în urma controalelor efectuate a fost oprită temporar de la comercializare cantitatea de 175 kg produse alimentare în valoare de 2.682 lei. În cazul a doi operatori economici din Carei au fost identificate produse din carne de pasăre (ficat și pulpe inferioare congelate) pentru care la data controlului nu s-au putut prezenta documente de proveniență. ”De asemenea, un operator economic din Beltiug avea înghețată expusă la comercializare care, prezenta ambalajul deteriorat și conținutul deformat datorită întreruperilor frecvente de curent electric. O altă încălcare a legislației în vigoare am descoperit la Tășnad, Mihăieni și Carei unde, cei trei operatori economici pe care i-am verificat păstrau în vederea comercializării, în același agregat frigorific produse din grupe alimentare diferite: carne, legume și pește congelat. De asemenea, în frigidere preparatele culinare erau păstrate împreună cu materia primă, carne proaspătă, ciorbe, preparate din carne, ouă, lactate, etc.”, a declarat Breban.

5 Comentarii la "Alimente băgate de-a valma în frigiderele din magazinele alimentare"

 1. ELISA   14 august 2012 at 2:58 pm

  Foarte bine ca se aplica sanctiuni pentru ca pastraza produsele in conditii necorespunzatoare, OFUL MEU E ALTUL, adica aplica aceleasi sanctiuni si la firmele lor portocali ???

  Răspunde
 2. Ghinda   14 august 2012 at 3:05 pm

  Vise maica, vise…

  Răspunde
 3. marcel   14 august 2012 at 3:42 pm

  nu mai sta mult timp pe scaunul ala

  Răspunde
 4. ninu   14 august 2012 at 3:48 pm

  Abia astept sa zboare, asa unul cate unul, ca n-au facut nimic, numai pentru ei…si domnu Breban asta, dc. te-ai dus sa faci o reclamatie, ce-o facut, ti-o zis ca …nu are ce face, o sa se sesizeze…si cand colo, nu o facut nimic.

  Răspunde
 5. ROSU   14 august 2012 at 5:07 pm

  Vine si vremea aceea stati linistiti

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.