Olimpia rămâne în liga a III-a

”În sezonul fotbalistic 2012-2013, Olimpia Satu Mare va juca în Liga a III-a, seria a V-a. Visul că putem promova în Liga a II-a s-a spulberat. Asta nu înseamnă că în următorul sezon nu ne vom lupta pentru promovare. Acesta este unul dintre obiectivele noastre”. Declarația îi aparține directorului sportiv al FC Olimpia Satu Mare, Dan Băbuț, iar anunțul a fost făcut astăzi, 13 august, în cadrul unei conferințe de presă organizate în sala mică de ședințe a Consiliului Local Satu Mare.

La întâlnirea cu presa a fost prezent și viitorul director sportiv al clubului de fotbal sătmărean, Daniel Pașca. Referitor la viitorul director sportiv, Băbuț a declarat că ”domnul Pașca va îndeplini funcția de director sportiv iar eu voi fi probabil președintele sau vicepreședintele clubului. Încă se mai lucrează la statut și acesta este motivul pentru care încă nu pot să vă comunic funcția pe care o voi avea în viitor. În orice caz, domnul Pașca va face parte din conducerea clubului. Mai trebuie să vă spun că numărul membrilor din conducerea FC Olimpia Satu Mare, va rămâne același”.

Băbuț recunoaște că jucătorii încă nu au semnat contractele cu FC Olimpia însă totul se va rezolva în decurs de câteva zile, având în vedere că acum se lucrează la forma juridică a acestora. Potrivit celor declarate de Băbuț ”sunt multe echipe care s-au retras din campionat astfel încât Federația Română de Fotbal (FRF) nu a permis accederea unor echipe dintr-o ligă inferioară într-una superioară. Dacă facem o radiografiere a echipelor din Liga a III-a, seria a V-a, unde va juca și formația noastră, se vede că distanțele dintre localități sunt destul de mari. Vom juca cu echipe valoroase dintre care câteva trag la titlu astfel încât nu va fi o serie ușoară”.

În cadrul aceleiași conferințe de presă Băbuț a vorbit pe scurt și despre un proiect de modernizare a stadionului Olimpia. Lucrările vor debuta în 2013 și vor fi finanțate din fonduri guvernamentale. ”În principiu, stadionul va rămâne cu același număr de locuri, va avea scaune moderne și va fi acoperit. În acest moment încă nu vă pot spune foarte multe deoarece trebuie să vedem ce proiect vor aproba cei de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Însă noi facem pregătirile încă din acest an.

Și pentru că ne-am obișnuit cu prezența unor echipe de top în Satu Mare, conducerea FC Olimpia le pregătește sătmărenilor o nouă surpriză ”este vorba despre un meci dintre FC Olimpia și Naționala de Aur a României. O parte dintre jucători au spus DA invitației noastre însă mai suntem în discuții cu Gică Popescu, Ilie Dumitrescu și Gheorghe Hagi, fără de care întâlnirea nu ar avea același farmec. Noi am programat acest meci în intervalul 1-15 septembrie”.

Potrivit celor declarate de Băbuț, în acest sezon fotbalistic FC Olimpia va avea opt echipe de juniori și trei de cadeți ”iar de la anul dorim să avem și echipa a II-a Olimpiei. Vrem să ne axăm pe formarea jucătorilor. Avem în vedere să-i creștem și să-i formăm la clubul nostru și nu să aducem jucători din altă parte”.

12 Comentarii la "Olimpia rămâne în liga a III-a"

 1. Viri   13 august 2012 at 5:48 pm

  mda , da mare om o ajuns Babut, ce sa zic

  Răspunde
 2. cineva   13 august 2012 at 6:03 pm

  domnu' Viri da ce-ai cu bietul om, e si el un muritor de rand?!

  Răspunde
 3. mumu   13 august 2012 at 7:39 pm

  forte bine ca investesc prima data in infrastructura si dupa aia se gandesc la promovare

  Răspunde
 4. Keisser   13 august 2012 at 8:06 pm

  Nu stiu ce-l recomandă pe Băbuț ăsta in funcția de director sportiv. N-am auzit să fi jucat fotbal la nivel înalt, nici vre-un mare manager nu cred că e, plus că dacă-l întrebi trei jucători exponențiali ai Olimpiei îl pui în mare încurcătură.

  Răspunde
 5. lutu   13 august 2012 at 9:05 pm

  poi dc stie pupa pe cine trebuie normal ca ii director sportiv, nu?

  Răspunde
 6. RELU   13 august 2012 at 9:07 pm

  macar cu piciorul in minge o dat domnul Babut?

  Răspunde
 7. radu   14 august 2012 at 9:27 am

  Asa merg treburile la noi, pile , cunostinte si relatii …

  Răspunde
 8. Cerebel   14 august 2012 at 10:56 am

  Pai pe Babut il recomanda sa fie director sportiv acealasi lucru care-l recomanda sa fie City Manager.

  Răspunde
 9. Smx   14 august 2012 at 10:59 am

  Babut e un lingau si un pupincurist de prima mana. Asta il recomanda pentru orice functie in Romania. E pacat ca PNL-ul din Satu Mare, desi are oameni competenti, promoveaza exemplare ca el.

  Răspunde
 10. Liberal   14 august 2012 at 11:01 am

  SUnt coleg de partid cu acest domn Babut si nu pot sa inteleg avand in vedere ca in campanie nu a facut mai nimic cum de a ajuns sa primeasca atatea functii. Mi-e rusine ca sunt coleg cu el si daca PNL-ul mai scoate multi din astia in fata ma gandesc serios sa plec din partid.

  Răspunde
 11. Selena   14 august 2012 at 11:03 am

  Nu stiu de ce va mai mirati fratilor ca doar traim in Romania. Pe cine ati fi vrut sa puna? Uitati-va ce viceprimar si-au pus si nu mai e cazul sa va intrebati nimic.

  Răspunde
 12. garcea   14 august 2012 at 12:34 pm

  cu asa lider nu ma mir ca nu putem promova nici macar in liga II- a

  Răspunde

Scrie un comentariu