Muzică de calitate cu fanfarele din Căpleni şi Petreşti (foto + 3 video)

httpv://youtu.be/-DIFRuiw7cU

httpv://youtu.be/-8_W6PklyQQ

httpv://youtu.be/uzEXKiBg2wQ

Încântaţi de evoluţia instrumentiştilor fanfarelor din Căpleni şi Petreşti, sătmărenii adunaţi în faţa statuii lui Vasile Lucaciu i-au răsplătit pe muzicieni cu multe, multe aplauze. Concertul a început la ora 19.00.

Gândit cu scopul de a renaşte o veche tradiţie atât de îndrăgită mai cu seamă în perioada interbelică (şi nu numai), muzica de promenadă se pare că îşi găseşte cu o deosebită uşurinţă calea spre inimile concitadinilor noştri. Melodiile puse în scenă de cele două fanfare coordonate de bagheta dirijorului Mircea Câcu, un nume de referinţă în domeniu, au făcut ca cei prezenţi să rememoreze fragmente arhicunoscute din repertoriul universal. Concertul a ţinut mai bine de o oră, timp în care Centrul Vechi al Sătmarului a răsunat de acordurile instrumentiştilor recunoscuţi pentru muzica lor, atât în ţară cât şi peste hotare.

“Festivalul Fanfarelor” este organizat de Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Primăria municipiului, reşedinţă de judeţ, Consiliul Local Satu Mare şi Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.