Super-show, sâmbătă, pe Aeroportul Satu Mare

Acrobații care ne vor ține cu suflet la gură, demonstrații susținute de parașutiști și … mult fum pe cer este ceea ce ne promit organizatorii celei de-a V-a ediții a ”Mitingului Aviatic Satu Mare – 2012”. Show-ul aeronautic va avea loc sâmbătă, 11 august, cu începere de la ora 12.00, pe Aeroportul Internațional Satu Mare. Programul evenimentului aviatic din acest an a fost prezentat astăzi, 9 august, în cadrul unei conferințe de presă susținute de către organizatori.

La întâlnirea cu ziariștii au fost prezenți președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, directorul Aeroportului Internațional Satu Mare Nicolae Fechete, directorul Aeroclubului Român George Rotaru și comandantul aceleiași instituții, Alexandru Ion.

”Mitingul Aviatic de la Satu Mare este un eveniment despre care deja se știe în aviația din România. Încet, încet devine o tradiție. La evenimentul din acest an vor fi prezenți și piloții unui aeroclub din Ungaria dar și Veres Zoltan, un pilot de acrobație care deține și un record în acest domeniu. Și pe această cale fac un apel către sătmăreni ca sâmbătă (11 august) să vină la Aeroport așa cum obișnuiesc să meargă la iarbă verde. Pot să-și aducă o pătură, umbreluțe, etc.”, a declarat Adrian Ștef.

Potrivit celor declarate de George Rotaru ”anul acesta va fi un eveniment cu totul deosebit. Pe lângă acrobații, veți putea urmări evoluția unor parașutiști, iar spre deliciul copiilor și nu numai vom avea și o vânătoare de baloane. Programul va dura aproximativ două ore și jumătate iar condițiile meteorologice se anunță a fi deosebit de favorabile”.

Cei care vor veni la miting cu mașinile personale trebuie să știe că accesul va fi pe la Aeroclub de unde se va putea ajunge în apropierea pistei, loc în care va fi amenajată o parcare. În schimb, sătmărenii care vor alege autobuzele puse la dispoziție de Transurban, vor fi transportați până în fața Aeroportului.

Persoanele care în ziua Mitingului Aviatic doresc să zboare cu aeronava TAROM pot să-și achiziționeze biletele, începând de astăzi și până sâmbătă dimineața, de la Agenția TAROM din Centrul Nou.

În continuare vă prezentăm programul show-ului aviatic de sâmbătă:

Ora 12.00: Deschiderea oficială a Mitingului Aviatic. În cadrul acesteia cei prezenţi vor putea urmări un scurt spectacol de fanfară dar şi evoluţia majoretelor
12.15 – 15.15: Spectacol aeronautic cu: acrobaţii individuale şi în formaţie cu avioanele Extra 300, zbor avioane ultrauşoare, individual şi în formaţie, acrobaţii cu planoare, lansări de paraşutişti, zborul unui MIG 21 LanceR şi a unui elicopter Puma, zbor local cu un avion al companiei TAROM şi ridicarea în aer a unui balon cu aer cald
12.00 – 13.30: Vizitarea aeronavei TAROM
14.00 – 14.30: Zbor deasupra judeţului cu aeronava TAROM
Tombolă, zboruri gratuite cu avioanele Aeroclubului României 15.00: finalul spectacolului aeronautic
15.15 – 18.15: After Party cu: surorile Hotca, Crina Mărcuş, Tudor Toduţ, Ioana şi Sorinel (Şcola de Arte Satu Mare); Aurel Tămaş; formaţia “United” (Ungaria) şi Corina (România)
18.15: finalul „Mitingului Aviatic Satu Mare – 2012”.

Pentru organizarea acestui eveniment și-au dat mâna Consiliul Județean, Aeroclubul României, Aeroportul respectiv TAROM, OMV și EuroSpeed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.