Serată muzicală de excepție, în Piaţa 25 Octombrie (video)


httpv://youtu.be/wdeI1QQDQtM

httpv://youtu.be/epFwO_tWYDU

httpv://youtu.be/Gw9LvKPbHh0

httpv://youtu.be/bX0-XA0SPks

httpv://youtu.be/UUzf7vbBk8E

Preluat după un model german şi adus în nordul ţării, pe malurile Someşului, concertul de muzică clasică în aer liber oferit de instrumentiştii Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare are an de an, tot mai mulţi fani. Ghidându-ne după numărul mare de participanţi(peste 2500) se pare că publicul sătmărean gustă din plin compoziţiile marilor maeştri ai muzicii clasice universale, creaţii încărcate (de ce să nu o recunoaştem?) de o bună doză de romantism. Vă reamintim că, concertul oferit astăzi, 9 august, de instrumentiştii Filarmonicii face parte din cadrul “Zilelor Culturale Sătmărene”.

Anunţat pentru ora 20.00, concertul propriu-zis a fost precedat de un scurt “preambul muzical” oferit de patru suflători ai Filarmonicii, după care, “Mazurka” lui Delibes, “Dansul Maghiar” – creaţia lui Brahms, “Poloneza” lui Chopin şi multe alte bijuterii muzicale au făcut ca Piaţa 25 Octombrie să se transforme pentru câteva ore într-o imensă sală de concerte. Pe lângă muzica de calitate incontestabilă oferită publicului sătmărean, atracţia serii a constituit-o şi jocul de artificii care au iluminat, precum mii de văpăi, platoul din faţa Palatului Administrativ.

La finalul acestor rânduri vă reamintim instituţiile care şi-au dat concursul pentru ca despre evenimentul muzical organizat în această seară să se vorbească încă multe zile de acum încolo: Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Satu Mare, Primăria municipiului, reşedinţă de judeţ, Centrul Cultural “G. M. Zamfirescu” şi Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare.

4 Comentarii la "Serată muzicală de excepție, în Piaţa 25 Octombrie (video)"

 1. Gigi M.   10 august 2012 at 12:17 am

  Sincere felicitari promotorilor si colectivului Filarmonicii Satu Mare.Orasul are nevoie de acest tip de manifestari culturale cu atat mai mult cu cat timpurile sunt cum sunt…sunt mandru ca sunt satmarean!

  Răspunde
 2. Calin S   10 august 2012 at 9:26 am

  A fost extraordinar. Mai vrem asa ceva.

  Răspunde
 3. Dan G   10 august 2012 at 9:27 am

  Organizarea a fost impecabila. Felicitari domnului viceprimar pentru ideea cu tribuna mobila.

  Răspunde
 4. Ionut   10 august 2012 at 9:29 am

  N-ar fi rau sa fie cat mai multe piese mai saltarete. Asa cred ca ar veni si mai multa lume.

  Răspunde

Scrie un comentariu