Când infinitul este … lângă noi (prima poză de 2 gigapixeli din Satu Mare)

 

click pe foto pentru a o putea vedea la rezoluție maximă

Pasionat de fotografie, Virág Botond a ales să se desprindă într-un oarecare fel de linia clasică a acestei arte, conturată cu aproape două veacuri în urmă de Jacques Mandé Daguerre, inventatorul oficial al „daghereotipiei” (părintele fotografiei). Folosind un teleobiectiv cu distanţă focală mare, a reuşit să surprindă instantanee care lasă privitorii înmărmuriţi în faţa artei sale.

S-a dedicat fotografiei în urmă cu patru ani … din pasiune, ni se destăinuie, preţ de câteva minute artistul. „Am început să achiziţionez aparatură mai performantă pentru a putea realiza fotografii într-adevăr artistice. Cum am reuşit să realizez această imagine panoramică a oraşului Satu Mare? Pentru a face fotografii cu o rezoluţie atât de mare, 2.000 Mpixeli (Mega pixeli), se impune folosirea unui teleobiectiv cu distanţa focală cât mai mare, cu scopul de a cuprinde un spaţiu cât mai mic posibil. Spre exemplu, imaginea despre care vorbim, este compusă din 162 de fotografii. Deci, este un complex de imagini mai mici care apoi au fost alăturate într-un puzzle uriaş. Ah, da … să nu uit. Imaginea panoramică a oraşului Satu Mare a fost realizată din Palatul Administrativ”, povesteşte Botond.

Una dintre proprietăţile imaginilor realizate cu ajutorul acestei tehnici este că anumite puncte (clădiri, străzi, oameni, etc.) pot fi mărite atât de mult încât să permită vizionarea unor amănunte care la prima vedere ne-au ocolit privirea.

7 Comentarii la "Când infinitul este … lângă noi (prima poză de 2 gigapixeli din Satu Mare)"

 1. monica   9 august 2012 at 11:33 pm

  superrrrrrrrrrr

  Răspunde
 2. Bianca   9 august 2012 at 11:50 pm

  FELICITARI!

  Răspunde
 3. Red   10 august 2012 at 9:24 am

  Foarte frumos. Felicitari domnului Botond.

  Răspunde
 4. dudu   10 august 2012 at 9:28 am

  superb, cata claritate

  Răspunde
 5. bebe   10 august 2012 at 3:21 pm

  Superb. Bravo.

  Răspunde
 6. Kami   10 august 2012 at 3:22 pm

  Wow!!! Se vad florile din fereastra.

  Răspunde
 7. Mary   10 august 2012 at 3:23 pm

  Daca mai faceti va rog sa anuntati dinainte data si ora ca sa stau in fereastra sa ma prindeti si pe mine 😛

  Răspunde

Scrie un comentariu