Zilele Culturale Partium, la a XI-a ediție


Manifestările dedicate celei de-a XI-a ediții a Zilelor Culturale Partium Satu Mare se vor desfășura în acest an, în perioada 20-26 august. Anunțul a fost făcut astăzi, 8 august, în cadrul unei conferințe de presă, de către Kereskenyi Gabor și Stier Peter, în calitate de organizatori ai acestor manifestări culturale.

Potrivit celor declarate de Kereskenyi ”făcând un bilanț al edițiilor din anii anteriori, Zilele Culturale Partium se bucură de un deosebit succes în rândul sătmărenilor și nu numai, având în vedere că la acest festival participă și persoane din județele învecinate dar și din Ungaria. Vreau să vă spun că la cele zece ediții organizate până în prezent au participat în jur de 300.000 de persoane”.

În cadrul ediției din acest an vor avea loc un număr de 75 de evenimente, organizate în patru locații. ”O scenă va fi amplasată în parcul de la Turnul Pompierilor, alta în Piața 25 Octombrie din Centrul Nou și alte două scene în Grădina Romei. În acest an trebuie să ne gospodărim dintr-un buget de 160.000 lei, sumă asigurată atât de Consiliul Județean și Consiliul Local al municipiului Satu Mare cât și de către cei 40 de sponsori care au venit să sprijine festivalul”.

Pentru ediția din acest an organizatorii au propus concerte de muzică ușoară pentru toate vârstele și gusturile, susținute de formații și soliști din Ungaria: EDDA, Fenyo Miklos și Csepregi Eva, la care se adaugă și concerte de muzică simfonică, muzică populară, piese de teatru, expoziții foto, proiecții video, programe de divertisment, etc.

Organizatorii Zilelor Culturale Partium sunt Fundaţia ”Identitas”, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) dar și un număr de 18 ONG-uri. Evenimentul este susţinut de Consiliul Local al municipiului Satu Mare şi de Consiliul Judeţean.

2 Comentarii la "Zilele Culturale Partium, la a XI-a ediție"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.