Președintele Federației Naționale a Sindicatelor Pensionarilor din România, prezent astăzi la Satu Mare

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR) și preşedintele Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice (CNPV), Nedelcu Preda a făcut astăzi, 8 august, o vizită la Satu Mare. În cursul zilei, Nedelcu Preda a avut o întâlnire și cu prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef și cu primarul municipiului, reședință de județ, dr. Dorel Coica.

Nedelcu Preda a venit la Satu Mare la invitaţia preşedintelui Asociaţiei Judeţene a Persoanelor Vârsnice (AJPV) Satu Mare, Mircea Marian, iar vizita de astăzi a fost făcută cu scopul de a cunoaşte noua conducere a judeţului şi a municipiului. Totodată, oaspetele a dorit să aducă în atenţia Instituţiei Prefectului, a Primăriei, Consiliului Local şi a Consiliului Judeţean Satu Mare problemele cu care se confruntă pensionarii.
În cadrul întâlnirii, Ștef a declarat că se are în vedere găsirea unui spaţiu în care AJPV Satu Mare să își desfăşoare activitatea în viitor. De asemenea, dr. Dorel Coica le-a promis sprijin pensionarilor în găsirea unei soluții în ceea ce privește circularea cu mijloacele de transport în comun în sistem gratuit dar şi reducerea prețului biletului de intrare la ștrand, de la 9 lei la 5 lei.

2 Comentarii la "Președintele Federației Naționale a Sindicatelor Pensionarilor din România, prezent astăzi la Satu Mare"

 1. Ioan Bernevig   25 februarie 2013 at 11:14 pm

  Buna ziua stimati domni.
  D-lui presedinte al Federatiei Pensionarilor ii adresam rugamintea sa analizeze modul defectuos in care Guvernul Romaniei a procedat la indexarea pensiilor(articolul 102) si la stabilirea valorii indicelui de corectie potriviit art.170 din Legea 263/2010.La indexarea pensiilor Guvernul a omis sa adauge 50% din cresterea salariului mediu brut ,astfel ca pentru un punct de pensie valoreaza mai putin cu 51 lei.Daca s-ar fi acordat si aceasta valoare punctul de pensie ar fi fost 813,11leiin loc de 762,1 cu cat se lucreaza in prezent.
  Aceasta eroare se va reflecta negativ si in perioada urmatoare.Daca Dl Preda Nedelcu este de acord voi putea prezenta mai pe larg acest aspect

  Răspunde
 2. Ioan Bernevig   25 februarie 2013 at 11:23 pm

  referitor la indicele de corectie a punctajului mediu anual pentru s-a produs o eroare de calcul grosolana(e posibil sa fie voita)astfel ca in loc de 1,1359 s-a comunicat de Guvern valoarea 1,06 ceea ceafecteaza pe toti pensionarii care s-au inscris la pensie incepind cu 01.01.2011

  Răspunde

Scrie un comentariu