Cămârzana: 30 de hectare de pădure cuprinse de flăcări

Luni, 6 august, la ora 13.18, pompierii din Negrești au intervenit cu două autospeciale în localitatea Cămârzana, str. Pădure, unde pompierii au fost anunţaţi că arde pădurea.

Totodată au fost chemate în subunitate și alte două ture aflate în repaus, subofiţerii deplasându-se la locul intervenţiei. De asemenea, a fost alarmat Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) al localitaţii Cămârzana, a fost anunţat Romsilva (Ocolul Silvic Ardud) dar și Poliția de Frontieră. Pompierii din Negreşti au ajuns la locul intervenţiei la ora 14.00 şi au constatat ca ardea litiera (stratul de frunze uscate şi alte resturi vegetale care acoperă solul din pădure) din pădure pe o suprafaţă de aproximativ 30 ha cu pericol de propagare la o pădure de conifere. Incendiul a fost lichidat la ora 22.00.

Potrivit primelor investigații au ars litiera pe o suprafaţă de aproximativ 27 ha. Din suprafața distrusă de flăcări, aproximativ 1 ha aparţine de Romsilva, Ocolul Silvic Ardud, aproximativ 1 ha de Consiliul Local Cămârzana iar restul de aproximativ 25 ha se află în proprietatea lui Gheorghe Costea, din comuna Cămârzana.

Incendiul a fost provocat de un foc în aer liber lăsat nesupravegheat de către o persoană necunoscută. Datorită intervenţiei prompte s-a reuşit salvarea pădurii şi a unei alte păduri de conifere din vecinătate în valoare de aproximativ 100.000.000 lei.

La fața locului au rămas în supraveghere pe timp de noapte trei subofiţeri de la Staţia Negreşti Oaş, doi pădurari de la Ocolul Silvic Ardud, cinci voluntari din cadrul SVSU Cămârzana şi patru agenţi de la Poliţia de Frontieră.

Un Comentariu la "Cămârzana: 30 de hectare de pădure cuprinse de flăcări"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.