Satu Mare va avea centură și un al treilea pod

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, arhitectul şef din partea CJ, Aurelian Gheorghiu şi reprezentanţi ai Serviciului Urbanism şi Amenajarea Teritoriului s-au întâlnit astăzi, 6 august, cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Întâlnirea a avut drept scop principal identificarea eventualelor probleme care ar putea să apară în demararea proiectului privind centura municipiului Satu Mare. Studiul de fezabilitate a fost întocmit în 2005 şi predat MTI în cursul anului 2006. Proiectul a stagnat până în prezent când a fost reactualizat de reprezentanţii ministerului care, în cursul zilei de astăzi au venit să discute cu conducerea judeţului şi a muncipiului despre modul în care vor fi demarate lucrările. De asemenea, reprezentanţii ministerului au fost interesaţi dacă în acest timp de aproximativ 7 ani, s-au construit imobile pe terenurile vizate în proiect.

În cel mai scurt timp urmează să se liciteze proiectul tehnic şi execuţia lucrărilor, urmând ca în această iarnă să fie finalizate toate proiectele tehnice pentru ca în primăvară să înceapă lucrările. Centura de ocolire a oraşului presupune şi al treilea pod peste Şomes şi două pasaje peste calea ferată. Potrivit celor declarate de Ştef, construirea celui de-al treilea pod peste Someş trebuie finalizată cât mai repede posibil pentru a putea devia traficul greu din municipiu Satu Mare.

Mai trebuie amintit şi faptul că, MTI şi Guvernul Ponta au repus pe lista investiţiilor drumul expres Satu Mare – Baia Mare, pentru că centura de ocolire a oraşului din nodul rutier de la Botiz se continuă cu drumul expres.

12 Comentarii la "Satu Mare va avea centură și un al treilea pod"

 1. marina   6 august 2012 at 9:27 pm

  normal ca s au construit case de catre unii care stiau deja de cativa ani unde v- a fi construit acest pot, si acesti asa zisi domni sunt oameni cu functii grele in politie

  Răspunde
 2. marin   7 august 2012 at 9:29 am

  asta auzim din 4 in 4 ani

  Răspunde
 3. florin   7 august 2012 at 2:12 pm

  nu prea imi vine sa mai cred nimic din ce se aude si se scrie vizavi de acest subiect de prea mult timp santem pacaliti pur si simplu ca se va face dar mereu se gasesc tot felu de motive la fel si strada depozitelor este o rusine a acestui oras se promitea marea asfaltare de anul trecut dar atat nimic mai mult promisiuni

  Răspunde
 4. madalina   7 august 2012 at 5:09 pm

  Cred ca se va mai face un pod peste 100 de ani

  Răspunde
 5. Got   7 august 2012 at 8:57 pm

  "Guvernul Ponta". Ce ma bucur ca sunteti cu Ponta copy-pate. Poate poate copiaza un pod peste Somes de la unguri sa avem si noi ceva. Promisiuni sunt deja de 20 de ani si nu vad nimic. Asa ca mari sperante nu imi fac.

  Răspunde
 6. robert   8 august 2012 at 2:07 pm

  eu cred ca se va face un pod .da un pod l acasa sau l avila

  Răspunde
 7. robert   8 august 2012 at 2:09 pm

  dar despre drumul din satmarel cand va apucati domnilori

  Răspunde
 8. CIPRIAN   26 august 2012 at 4:06 pm

  Nici o data la satmarel In atentia dl primar au cam aparut pancarte pe drumul spre satmarel. si scuza ca nu mai sunt Bani trebuie sa dispara UN PRIMAR CU COLOANA VETEBRALA FACE ROST SI DE BANI DACA VREA SA FACA DRUMUL.

  Răspunde
 9. roby   19 septembrie 2012 at 10:33 pm

  da asa e ciprian cum zici u dar bn ca sunt bani
  pt drum de pe str dorobantilor acolo sunt bani pe camp

  Răspunde
 10. podul ha ha ha   19 octombrie 2012 at 4:38 pm

  sintem de risul universului ce harnici sintem verbal se va realiza in 2050 daca vom mai trai pina atunci

  Răspunde
 11. podul ha ha ha   19 octombrie 2012 at 4:40 pm

  cu atita hotie nu se va realiza nici macar un pod de lemn

  Răspunde
 12. ratoi   21 octombrie 2012 at 9:55 am

  asteptam asteptam

  Răspunde

Scrie un comentariu