UDMR-iştii susțin că nu sunt vinovați pentru prezența scăzută la referendum

Liderii UDMR Satu Mare consideră că organizaţia pe care o reprezintă nu poate fi făcută vinovată de prezenţa scăzută la urne, la referendumul de duminică, 29 iulie. “Noi respingem din start toate acuzaţiile aduse de USL la adresa UDMR deoarece nici un politician nu poate trage la răspundere un preot dacă a îndemnat sau nu enoriaşii să meargă la vot”.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 3 august, la sediul UDMR de către preşedintele organizaţiei judeţene al organizaţiei, Csehi Arpad. La întâlnirea cu jurnaliştii au mai fost prezenţi şi consilierul local Kereskenyi Gabor respectiv senatorul UDMR, Tiberiu Guntner.

Mai mult decât atât Csehi a declarat că după cunoştinţele sale preoţii reformaţi şi romano-catolici au îndemnat enoriaşii să iasă la urne. “Se vorbeşte de o prezenţă scăzută la referendum în zona Careiului. Însă cei care aţi avut curiozitatea să analizaţi prezenţa la urne la ultimele alegeri în aceea regiune a judeţului aţi putut constata de fiecare dată o prezenţă scăzută atât la locale cât şi generale. Motivul este unul extrem de simplu. Pe listele de vot sunt trecuţi toţi locuitorii care de cinci, zece sau chiar de mai mulţi ani sunt plecaţi la muncă în străinătate iar raportarea se face la total, fără să se scadă numărul celor care nu locuiesc în zonă”.

Şi pentru a exemplifica şi a găsi o contrapondere celor afirmate, Csehi a declarat că nici în zona Oaşului prezenţa la vot nu a fost foarte bună. “La Negreşti prezenţa la urne a fost de 22%, la Batarci 26%, la Călineşti Oaş 17% etc. Prezenţă mai mare a fost înregistrată în zona codrului”.

Mai radical în declaraţii a fost consilierul Kereskenyi care a declarat că “unii dintre liderii USL au încercat să scoată ca ţapi ispăşitori UDMR. Noi respingem cu fermitate aceste acuzaţii care, din păcate, au trecut şi în faza de ameninţări în ceea ce priveşte repartizarea unor fonduri la anumite comune. Această săptămână a trecut cu căutarea vinovaţilor. La început a fost învinuit Viktor Orban, apoi presa şi canicula iar acum preoţii reformaţi şi romano-catolici. Eu cred că USL ar putea să-şi asume eşecul fără a căuta vinovaţi în altă parte”.

5 Comentarii la "UDMR-iştii susțin că nu sunt vinovați pentru prezența scăzută la referendum"

 1. Mares Stefan   3 august 2012 at 5:23 pm

  Aşa e ! De vină sunt numai şi numai noi care am votat! Toţi ceilalţi … au avut liber! S-au apucat de lucru după 30 iulie 2012 ! Ca să poată pleca iarăşi , cît de repede …în concediu ! Aşa-i ? Aşa – i . (dar nu uitaţi domnilor : DEMOCRAŢIA nu se face FOFILÂNDU-se !)

  Răspunde
 2. Corin   3 august 2012 at 5:24 pm

  Nu-s vinovati pe măsa!

  Răspunde
 3. Polo   3 august 2012 at 5:26 pm

  Le tremura curu amu si incearca sa se scoata. Afara cu ei din judet!

  Răspunde
 4. Mia   3 august 2012 at 7:21 pm

  numai noi suntem de vina pentru ca astia fac ce vor ei, sar cu ciocu'mare ori de cate ori le tremura scaunele si toate astea pentru ca noi le-am permis…nu-mi permit sa scriu ce le-as face acestor nimicuri

  Răspunde
 5. deiu   4 august 2012 at 10:28 pm

  nu sunt vinovati dar popii lor le-au dat ordin cl;ar in biserica enoriasilor sa nu mearga la vot.RUSINE!!!!!

  Răspunde

Scrie un comentariu