Antonescu jubilează, dar şi avertizează

În România există un Guvern pe deplin legitim şi care lucrează cu toate instituţiile sale şi există instituţia prezidenţială care va funcţiona pe deplin, a declarat preşedintele interimar, Crin Antonescu, la Palatul Cotroceni. Antonescu a mai trimis o săgeată critică spre ministrul de Interne, Ioan Rus, recomandând acestui minister să-şi facă cu mai multă eficienţă datoria până la data stabilită de CCR si de atunci încolo. În opinia preşedintelui interimar, în toamnă vom avea atât alegeri parlamentare, cât şi alegeri prezidenţiale.

Principalele declaraţii ale lui Crin Antonescu

– Dincolo de respectarea deciziei CCR, se cuvine să salutăm un lucru: amânarea deciziei privind referendumul are in fond la originea ei convingerea CCR că in procesul democratic contează fiecare vot şi voturile oamenilor reali. Este, in acest fundament al deciziei CCR incă o dovadă că democraţia are sens doar atunci când înseamnă insumarea exprimării libere a fiecărui cetăţean.

– Un merit la această evolutie benefică a lucrurilor il are presa, vă multumesc, il are opinia publica ce a discutat in termeni responsabili despre lucruri care ne privesc.

– Vom şti dacă vom avea prezidentiale anticipate sau nu pe 12 septembrie, Asta nu inseamnă nici că va continua o campanie electorală care s-a incheiat inaintea referendumului si nici ca România traverseaza pana atunci instabilitate. Există in Romania un guvern pe deplin legitim, un Parlament pe deplin legitim, există instituţia prezidentială chiar sub titlu de interimat ce va functiona in parametri normali. Toate institutiile financiare internationale au interlocutori oficiali calificati si legitimi.

– Guvernul are misiunea să revină cu maxim de preocupare şi eficienţă la treburile curente, la problemele serioase cu care se confruntă România şi mă bucur să văd că o face. – Din punct de vedere al bătăliei politice, referendumul a trecut.

– MAI va trebui să-şi facă cu mai multă eficienţă datoria până la data stabilită de CCR si de atunci încolo. Bătălia politică s-a incehiat. Ea va reincepe la finalul toameni cand vom avea alegeri parlamentare si in opinia mea destul e probabil, si alegeri prezidentiale.

antena3.ro

2 Comentarii la "Antonescu jubilează, dar şi avertizează"

 1. Dan Ziman   3 august 2012 at 8:02 am

  Exista doua variante:
  Ori ne trezim…
  Ori ne trezim!!!
  Vorbesc de poporul roman care trebuie sa inteleaga odata ca o schimbare durabila incepe de jos in sus!!!
  Exprimarea dreptului de vot este forta de care dispune poporul!
  Daca etnia maghiara nu va intelege ca i-si fura caciula neexprimandu-si convingerile si neparticipand la viata politica reala, o sa fie etichetata de istorie drept cea mai mare curva politica!!!
  Prostitutia este un pacat major chiar si in politica.
  Ca dovada ca romanii sunt toleranti, ii rog pe domnii europeni sa vada cei 900 de ani in care romanii i-au lasat pe maghiari sa faca jocurile in Transilvania!
  Si sa mai vada domnii europeni ca Romania duce in spate 2000000 de etnici tigani in timp ce tari ca Franta si Italia se sperie de cateva sute bune!
  Solutia pentru etnia tiganilor este educatia domnilor!
  La fel ca si votul, educatia nu este doar un drept, este chiar o obligatie!!!
  Cu timp si fara timp!
  "Timpul este intervalul scurs intre chemarea Lui Dumnezeu si raspunsul nostru!"
  Parintele Staniloae-Vrednicul
  "Timpul i-si cere faptele sale!"
  Daniel Ziman-Nevrednicul

  Răspunde
 2. boO   3 august 2012 at 8:27 am

  Votul e un privilegiu, nu un drept, nu o obligatie. Unii oameni au murit pentru ca noi sa avem azi acest privilegiu. Chiar suntem un popor de ratati??

  Răspunde

Scrie un comentariu