Nemții investesc într-o centrală pe biogaz în județul Satu Mare

Compania germană Biogas Nord va investi într-o centrală pe biogaz în județul Satu Mare. Valoarea contractului este de 6,6 milioane de euro.

Centrala va avea puterea de 3 MW (megawați) și va fi dată în folosință la sfârșitul acestui an sau la începutul lui 2013. Aceasta va genera energie prin arderea gazului provenit de la deșeurile organice.

După ce a decis să investească în acest proiect firma germană va primi o participație de 30% în vehicul special pentru dezvoltarea proiectului. Electricitatea produsă va alimenta rețeaua publică iar căldura va fi folosită pentru o seră de dimensiuni mari.

Înființată în anul 2000, compania germană a construit până în prezent peste 350 de astfel de centrale în diferite țări de pe mapamond precum: Olanda, Germania, Belgia, Italia, SUA, Cuba, Letonia, etc.

2 Comentarii la "Nemții investesc într-o centrală pe biogaz în județul Satu Mare"

  1. Kid   2 august 2012 at 11:45 am

    Au vrut si niste satmareni sa faca asta la Moftin insa din pacate nu le-au mai ajuns banii si de spaga. Noi romanii cand e vorba de investitii mari si de viitor facem orice numai sa-i incurcam pe ai nostrii sa faca asa ceva. Suntem de toata jena.

    Răspunde
  2. Si ce daca   8 august 2012 at 10:12 am

    Intradevar va dau dreptate suntem o natie ospitaliera cu altii dar nu si cu ai nostrii, nationalismul (nu cel extremist) nu ne caracterizeaza dorinta de a avea o masina „bengoasa„ si o vila cu piscina peste noapte este mult mai mare decat de a realiza ceva trainic si care sa fie in folosul societatii a oamenilor care traiesc in aceasta zona (noi imbogatim doar alte natii si ne minunam cand mergem la ei de ce au putut realiza).

    Răspunde

Scrie un comentariu