Adrian Ștef: ”Prin faptul că au convins oamenii să nu iasă la vot, democrat-liberalii au încălcat Constituția României”

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, împreună cu primarul municipiului Satu Mareț, dr. Dorel Coica, le-au mulțumit în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 1 august, la sediul USL, tuturor locuitorilor județului care s-au prezentat duminică (29 iulie) la referendumul pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu.

În cadrul aceleiași conferințe de presă Adrian Ștef a atenționat PD-L Satu Mare dar și pe deputatul Ioan Holdiș că ”prin faptul că au convins oamenii să nu iasă la vot, democrat-liberalii au încălcat Constituția României. Boicotul a fost pe față. Vreau să-l întreb pe Holdiș dacă la ședințele lor de partid se decide cu votul celor prezenți sau prin numărarea celor absenți? Cu toate acestea populația județului nostru a votat în procent covârșitor pentru demiterea lui Băsescu și pentru acest lucru vă mulțumim din suflet”.

Potrivit celor declarate de dr. Dorel Coica ”Traian Băsescu este un președinte ilegal, un președinte demis. Îi rog pe reprezentanții PD-L, pe aceia care mai sunt deoarece, vă spun sincer că sunt din ce în ce mai puțini, să-și revizuiască atitudinea deoarece democrația s-a instalat sau mai bine-zis, s-a reinstalat în municipiul și județul Satu Mare pe 10 iunie, cu ocazia alegerilor locale. Din acel moment județul Satu Mare are un președinte ales iar municipiul Satu Mare împreună cu toate localitățile din județ au primari aleși în mod democratic ”.

În ceea ce privește prezența scăzută la vot cei doi lideri USL au declarat că vor face o analiză amănunțită pentru a identifica cauzele care au determinat lipsa de mobilizare a cetățenilor acestui județ. ”Vom discuta cu primarii care nu și-au făcut datoria și aceștia vor avea din punctul nostru de vedere același sprijin pe care ni l-au dat ei la referendum. Adică, pentru a fi foarte clar: pentru ajutor zero, sprijinul nostru va fi zero”, a declarat dr. Coica.

Totodată cei doi lideri USL sunt de părere că UDMR nu și-a mobilizat electoratul pentru a ieși la vot și mai mult decât atât preoții reformați și romano-catolici le-au sugerat credincioșilor care au participat la slujba de duminică să nu se prezinte la urne. Totodată, în opinia dr. Dorel Coica îndemnul la vot din partea președintelui organizației județene a UDMR Satu Mare, Csehi Arpad a venit foarte târziu, duminică seara. ”Astfel, avem de răspuns la o întrebare: dacă UDMR a susținut Guvernul Ponta, a votat în Parlament pentru suspendarea lui Traian Băsescu, de ce nu a continuat?”, se întreabă la finalul conferinței de presă Adrian Ștef.

18 Comentarii la "Adrian Ștef: ”Prin faptul că au convins oamenii să nu iasă la vot, democrat-liberalii au încălcat Constituția României”"

 1. vica   1 august 2012 at 10:49 pm

  daaa, aproape 90% din….NIMIC (29,15%) au votat pentru demiterea lui Basescu!!! iar faptul ca au ales sa nu iasa la vot se datoreaza mai ales agresivitatii campaniei USL: minciuni, evaziune fara limite in materialele promotionale, campanie incontrolabila(si financiar si moral)!

  Răspunde
 2. Banu   2 august 2012 at 9:06 am

  Intr-adevar PDL a incalcat constitutia cand a facut asta insa neparticiparea la vot in Satu Mare se datoreaza exclusiv liderilor USL pentru ca PDL-ul nu exista in judetul nostru. Asa ca ar fi cazul sa va faceti fiecare o analiza in ograda proprie sa vedeti ce nu a functionat pentru ca altfel la parlamentare o sa fie vai si amara de capul vostru.

  Răspunde
 3. Mimi   2 august 2012 at 9:07 am

  Pedelistii ar trebui beliti si sarati.

  Răspunde
 4. Calin   2 august 2012 at 9:08 am

  Si UDMR-istii la fel.

  Răspunde
  • Pascalau Petrica   4 august 2012 at 12:23 pm

   si cu mata ce facem atunci ?

   Răspunde
 5. XXR   2 august 2012 at 9:14 am

  Nu inteleg ce treaba are Coica cu primarii din judet. Cum adica sprijin zero? Da cu ce poate el sa-i ajute din functia pe care o are?

  Răspunde
 6. Coleo   2 august 2012 at 9:19 am

  Mai fratilor tre sa intelegeti ca vina va apartine in totalitate. Ce ati facut voi ca sa ma scoateti pe mine, cetateanul turmentat, la vot? Mi-ati bagat la greu in cutia postala pliante cu Basescu cel rau dupa aceea mi-ati bagat cu o tanti la care i s-a taiat pensia si cam atat. Mi-ati spus voi cumva mie in campania asta ce o sa mi se intample mie bun daca ma duc si votez da? Mi-ati spus ce puneti in loc daca schimbam matrozul?

  Răspunde
 7. Calin   2 august 2012 at 9:20 am

  La puscarie! Holdis la puscarie!

  Răspunde
 8. Mara   2 august 2012 at 9:21 am

  Sa le fie rusine. Pe Nistor si pe Danutz cand ii vedem la DNA ca sa explice cum e cu fructele si legumele de la Finante?

  Răspunde
 9. vika   2 august 2012 at 9:41 am

  nu este normal ca cel pe care l-au votal 7 milioane de oameni sa plece, tot acela sa ramana, e absurd

  Răspunde
 10. Marcel S   2 august 2012 at 12:00 pm

  Ba da vika e foarte normal. Intr-o tara ca Romania ar fi anormal sa-si dea demisia de onoare si sa plece singur.

  Răspunde
 11. Razvan B   2 august 2012 at 12:03 pm

  Poate ca niste pasi in spate si niste demisii de onoare ar trebui sa vedem si la USL Satu Mare. Sau chiar nu e nimeni vinovat de dezastrul petrecut?

  Răspunde
 12. Red   2 august 2012 at 12:05 pm

  Domnule doctor, ati promis cand ati ajuns presedintele organizatiei municipale ca veti face ordine in partid. Acum aveti toata puterea sa o faceti. Poporul PSD asteapta.

  Răspunde
 13. Kriss   2 august 2012 at 12:54 pm

  Nu au incalcat nimic. E dreptul lor sa spuna ce vor catre electorat. Vedeti-va de treaba!

  Răspunde
 14. Adrian C   2 august 2012 at 1:19 pm

  Incercati sa va ascundeti propria neputinta sub povestea asta penibila. Recunoasteti ca ati inceput sa pierdeti electorat.

  Răspunde
 15. Max   2 august 2012 at 1:19 pm

  Eu i-as prinde pe aia care o indemnat lumea sa nu mearga la vot, i-as beli si i-as sara.

  Răspunde
 16. CRg   2 august 2012 at 1:32 pm

  Sa-i ia naiba si pe Holdis si pe Csehi cu ungurii lui cu tot. DIn cauza lor am auzit de 100 de ori Satu Mare Duminica la televizor.

  Răspunde
 17. Margareta   2 august 2012 at 1:34 pm

  Bine zice domnu primar, sa le taie tot la primarii aia.

  Răspunde

Scrie un comentariu