Analiza managementului în domeniul sanitar sătmărean

Şedinţa săptămânală a Comitetului Consultativ a fost găzduită, în data de 31 iulie, de către Consiliul Judeţean. Pe agenda discuţiilor purtate de prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, preşedintele CJ, Adrian Ştef, şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, s-au aflat mai multe teme de impact la nivel local şi judeţean.

Un prim subiect a vizat elaborarea cât mai rapidă a proiectului de Hotărâre de Guvern de către Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean privind trecerea la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a drumului judeţean Odoreu- Medieşu Aurit- Apa pentru a putea intra în procesul de reabilitare. Pentru accesul mai rapid a turiştilor către staţiunea din Tăşnad se are în vedere iniţierea unui alt proiect de hotărâre de Guvern de către cele două instituţii pentru trecerea la CNADR a drumului judeţean Mădăras- Terebeşti- Craidorolţ- Tăşnad în vederea modernizării şi oferirii ca variantă de acces spre ştrandul de la Tăşnad. În cadrul proiectelor pe infrastructura rutieră, prefectul Avram a propus să se aibă în vedere şi reabilitarea drumului pe relaţia Supur- Bogdand- Cehu Silvaniei pentru a facilita spre judeţul Sălaj.

La propunerea prefectului s-a agreat ideea demarării unui proces de analiză a managementului la nivelul unităţilor spitaliceşti prin intermediul unor echipe formate din reprezentanţii Prefecturii, autorităţilor care le deţin, Consiliul Judeţean respectiv municipiul Carei, şi Direcţiei de Sănătate Publică, concluziile urmând să fie baza de pornire pentru o strategie pe termen mediu şi lung la nivelul judeţului Satu Mare în domeniul sanitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.