Adrian Ștef: ”România este condusă din România, iar județul Satu Mare din județul Satu Mare”

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 30 iulie, la cabinetul său din clădirea Palatului Administrativ, președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef le-a mulțumit sătmărenilor care în cursul zilei de duminică, 29 iulie, s-au prezentat la urne pentru a-și exercita dreptul de vot. Însă Ștef nu a reușit să-și ascundă indignarea cu privire la prezența scăzută în județul Satu Mare la referendumul organizat pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu.

”Am fost neplăcut surprins de intervenția premierului ungar Viktor Orban prin care acesta cerea ca cetățenii de etnie maghiară să nu se prezinte la urne. Desigur, cererea a fost orientată către maghiarii din județele unde ponderea acestora este destul de mare, în consecință și către cei de etnie maghiară din județul Satu Mare. Vorbesc de județul Satu Mare deoarece locuiesc și trăiesc în acest județ. Vreau să spun că nu trebuie nimeni să vină și să ne spună ce să facem. Județul Satu Mare are un președinte ales la scrutinul din 10 iunie, România are un premier, pe domnul Victor Ponta și o majoritate în Parlamentul țării reprezentată de USL. Vreau să cer cetățenilor județului Satu Mare să nu-și mai plece urechea la ce spun alții, din exteriorul țării sau din alte județe deoarece indiferent de etnie trebuie să uzăm de dreptul de a merge la vot. Aceasta este esența democrației. Fac această declarație în calitate de președinte al CJ Satu Mare” a declarat Adrian Ștef.

Președintele Ștef a mai adăugat că în cursul zilei de duminică a fost în zona municipiului Carei ”în câteva localități în care maghiarii și șvabii sunt majoritari și oamenii mi-au spus că au avut recomandarea să nu se prezinte la vot, în special din partea premierului ungar, Viktor Orban. Mesajul meu este clar: România este condusă din România și județul Satu Mare din județul Satu Mare”.

În a doua parte a conferinței de presă Adrian Ștef s-a axat pe câteva dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi a CJ Satu Mare. Astfel, în opinia președintelui Ștef, parteneriatul dintre instituția pe care o conduce și Societatea Carpatină Ardeleană respectiv Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare ”este unul extrem de important. Poate, în viitor județul va reuși să devină custodele a câtorva dintre ariile protejate și astfel vom putea mult mai bine dezvolta zonele respective. Cred că apărând flora și fauna anumitor regiuni, nu trebuie să condamnăm acele zone la sărăcie”.

Ștef a făcut referire și la necesitatea acordării acelui ajutor de 70.000 lei către Primăria Bogdand, bani luați din fondul de rezervă al CJ având în vedere desele alunecări de teren cu care se confruntă în ultimii ani locuitorii din satul Babța (comuna Bogdand).

18 Comentarii la "Adrian Ștef: ”România este condusă din România, iar județul Satu Mare din județul Satu Mare”"

 1. Mrs   30 iulie 2012 at 7:13 pm

  Vorbe Adi, multe vorbe. Vrem fapte. Hai sa te vedem cum zbori cativa UDMR-isti din Consiliul judetean si apoi sa-r putea sa te credem. Lasa-l pe Victor Orban ca el nu putea sa-si transmita mesajul fara colaborarea liderilor UDMR Satu Mare.

  Răspunde
 2. Mrs   30 iulie 2012 at 7:15 pm

  Am uitat, Societatea Carpatina Ardeleana, in ciuda numelui, este un ONG unguresc de supt bani europeni si judeteni cu concursul primariilor si a consiliului judetean. Am inteles de ce Arpi i-a tinut in brate insa nu inteleg de ce o iei si tu pe urmele lui acum.

  Răspunde
 3. maria   30 iulie 2012 at 7:52 pm

  multumim udmr-ul pentru patriotismul de care au dat dovada

  Răspunde
 4. vica   30 iulie 2012 at 8:03 pm

  mare victorie, mare, la Satu Mare!!! 83,33% din 29,15% au votat pentru demitere! ce tari sunteti USL-istilor! N-o ajuns promisiunile de a le plati votantilor taxele pentru buletine, nici vrb in ungureste! Sunteti varza! Scoateti iar la suprafata sentimentul national, daa, de aia nu ati castigat: din cauza lui Orban, ala din Ungaria!si din cauza …poluarii si , mai mult ca sigur, a stresului, a globalizatii, a ungurilor, a armenilor, etc!!

  Răspunde
 5. diu   30 iulie 2012 at 8:22 pm

  ne meritam soarta, suntem un o popor de oameni relaxati

  Răspunde
 6. Mona   30 iulie 2012 at 9:04 pm

  Iar tu esti un papagal Stef care apare numai in ziare si pe la chefuri.Halal condus

  Răspunde
 7. Corleone   31 iulie 2012 at 8:19 am

  Romanii care la-u facut pe domnul Stef Presedinte asteapta sa-l vada facand curatenie in CJ. Subscriu si eu la cele spuse depre Societatea Carpatina Ardeleana. Sunt foarte multe ONG-uri romanesti care pot fi ajutate. Faceti ceva pentru acelea domnule presedinte.

  Răspunde
 8. MArcel   31 iulie 2012 at 8:19 am

  Arpi si toti ciracii lui ar merita un sut mare in fund.

  Răspunde
 9. Iuliu   31 iulie 2012 at 8:26 am

  Adrian, da-mi voie sa iti dau un sfat. Nu mai vorbi ungureste pentru ca nu are niciun efect asupra comunitatii maghiare. In schimb cel putin pe mine ca roman care te-am votat incepe sa ma deranjeze.

  Răspunde
  • abcd   31 iulie 2012 at 5:26 pm

   De ce te deranjeaza?

   Răspunde
 10. Ursu   31 iulie 2012 at 9:00 am

  Daca Satu Mare este condus din Satu Mare hai sa va vad si pe tine si pe Coica facand curat in institutiile pe care le-ati preluat. INca nu am vazut rezultatele unui audit, inca nu am vazut nicio schimbare de sefi. Nimic. Sa inteleg ca sunteti de acord cu ce s-a facut pana acum?

  Răspunde
  • paul   31 iulie 2012 at 9:15 pm

   da dl.ursu o vrem si pe Lazarovici Angela camera 6 primaria satu mare aceasta delapidatoare din bani publici.rezultatul este sute de milioane la florisal lunar pe semnatura,parcari,angajari salarii scazute sub pragul minim de existenta.daca stii mai multe .scrie

   Răspunde
 11. Marcus   31 iulie 2012 at 9:45 am

  Aveti dreptate domnule presedinte Stef. De prea mult timp ne lasam condusi de oricine numia de noi nu.

  Răspunde
 12. Kami   31 iulie 2012 at 9:48 am

  Felicitari pentru atidtudine.

  Răspunde
 13. vlad   31 iulie 2012 at 10:23 am

  hai sa fim seriosi,nu trebuie dramatizata situatia… cine asculta de ce zice Viktor Orban,fiecare face ceea ce-i dicteaza constiinta…dar asa este la noi,trebuie gasit un tap ispasitor pentru infrangere…

  Răspunde
 14. abcd   31 iulie 2012 at 5:30 pm

  Sa fie clar UDMRul a spun maghiarilor sa mearga la vot si sa voteze constient.
  Al doilea rand, maghiarii nu au mers la vot nu pentru ce a spus Orban Victor ci pentru ca nu vreau pe Antonescu si USL la putere.

  Răspunde
 15. Kal   1 august 2012 at 3:27 pm

  @abcd
  Serios???? Da de unde stii tu asta? Uita-te la comunele cu cea mai scazuta prezenta la vot si o sa vezi ca e clar pt orice prost de pe lumea asta ca ungurii au stat acasa. Intr-adevar nu pt ca le-a spus Orban ci pentru ca le-a spus Csehi

  Răspunde
 16. abcd   2 august 2012 at 11:44 am

  @Kal
  Csehi a mers la vot te rog sa nu faci comentarii daca habar nu ai ce scrii.
  Sa stii ca nici osanii nu au iesit la vot, totusi ei nu sunt vinovati numai ungurii asai? 😉
  Maghiarii am votat contra USL prin neparticipare la vot si nu avem nevoie de nimeni sa ne spune ce sa facemi.

  Răspunde

Scrie un comentariu