Campionatul Judeţean de Rally Sprint Satu Mare 2012 – etapa a IV-a


38 de piloţi s-au aşezat la startul celei de-a IV-a etape a Campionatului Judeţean de Rally Sprint 2012 Satu Mare. Show-ul automobilistic are loc pe Rider’s Ring, vis-a-vis de Real, pe strada Pinului nr. 29.

Etapa de astăzi a avut şi un moment mai hilar când la startul primei manşe cronometrate a fost trasă o maşină marca Mazda care în locul farului din faţă, dreapta a avut un “pui congelat” din material plastic.

Înainte de debutul manşelor cronometrate concurenţii au fost invitaţi să parcurgă traseul propus de către organizatori pentru a cunoaşte cât mai bine itinerariul pe care urmează să-l străbată în cadrul competiţiei de astăzi. Potrivit directorului ACR Satu Mare, David Seletye “la competiţia de astăzi s-au înscris 38 de piloţi, mai puţini decât la etapa a III-a (51 de piloţi) dar este de înţeles având în vedere că în această perioadă mulţi concurenţi sunt plecaţi în concedii. La concursul de astăzi avem piloţi din: Gherla, Baia Mare, Mădăras, Livada, Halmeu, Vişeu de Jos, Oradea şi Satu Mare care concurează în categoriile ON1 (6 piloţi), ON2 (14), ON3 (5), OOP (3) şi OPEN (10)”.

Mai trebuie spus că în categoria ON1 concurează maşinile care au capacitatate cilindrică între 0 şi 1500 cmc. La categoria ON2 se întrec maşinile cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1500 şi 2000 cmc, dar mai există şi categoriile rezervate maşinilor cu tracţiune pe spate şi cea în care au fost acceptate maşini cu capacitatea cilindrică de peste 2000 cmc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.