Pasajul de la Moftin va fi dat în folosință până la sfârșitul lunii august

”În acest an, până în luna noiembrie vom finaliza lucrările de reabilitare pe tronsonul Satu Mare – Livada iar până la finele lunii august pasajul de la Moftin va fi deschis traficului”. Afirmația îi aparține directorului Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Mircea Pop și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 27 iulie, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean.

Alături de Mircea Pop la întâlnirea cu jurnaliștii sătmăreni au mai fost prezenți ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ovidiu Silaghi și prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram.

Vă reamintim că licitarea lucrărilor la pasajul de la Moftin a avut loc în anul 2007. Lucrările au fost sistate în 2009 după care au fost reluate în 2011. În ceea ce priveşte valoarea lucrărilor, fără TVA, au fost două contracte. În 2007 valoarea a fost de 7.025.000 de lei, iar în 2011, de 4.700.000 de lei. Deci, vorbim de un total de 11.700.000 de lei.
În cadrul conferinței de presă de astăzi șeful CNADNR a declarat că în 2013 vor începe lucrările și pe tronsonul Odoreu – Medieșu Aurit – Apa. ”Am înțeles că acest drum a fost preluat de către Consiliul Județean. Însă pentru a fi preluat de CNADNR trebuie o hotărâre de guvern. După ce totul este în ordine vom efectua un studiu de fezabilitate și vom vedea din ce fonduri vom finaliza lucrările de pe acel tronson”, a declarat Pop. De asemenea compania pe care o conduce mai are în proiect și ”reabilitarea tronsonului Livada – Sighetu Marmației, varianta de ocolire a municipiului Carei unde lucrările au început în forță și vor fi terminate în 2014. Tot pentru anul viitor am programat și începerea lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare care include și podul peste Someș”.

În ceea ce privește centura Careiului, aceasta va avea o lungime de 10,46 km și va face legătura între DN19, din apropierea intrării în Carei dinspre Satu Mare, continuă pe terenurile agricole și face din nou legătura cu DN19 la ieșirea spre Oradea. Valoarea totală a proiectului este de 38,5 milioane lei fără TVA din care 70% reprezintă contribuția UE prin Programul Sectorial Transport 2007 – 2013. Totodată, centura va cuprinde un pasaj peste calea ferată, 15 podețe și va avea patru sensuri giratorii. Termenul de finalizare a lucrării este 15 martie 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.