Ponta: Rămân premier chiar dacă Băsescu revine la Cotroceni după referendum

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că USL va înregistra o victorie politică la referendumul din 29 iulie chiar dacă nu se vor prezenta 9 milioane de cetăţeni la plebiscitul de duminică. Ponta susţine că singura condiţie ar fi ca mai mulţi români să fie favorabili demiterii decât cei care l-a votat pe Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

“Nu putem pierde decât dacă mai mulţi oameni spun decât . Dacă vin peste 5,2 milioane, am câştigat din punct de vedere politic”, a declarat Ponta în cadrul emisiunii “Ultima Oră”, la RomâniaTV.

La observaţia că şi în cazul unui vot ostil preşedintelui de peste 5,2 milioane de voturi, Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, Victor Ponta a arătat că acesta nu poate înlătura guvernul în funcţie.

“Soarta mea nu o decide domnul Băsescu. Rămân prim-ministru cât am sprijinul Parlamentului, iar în noiembrie merg în faţa poporului la alegeri, dar îmi doresc să fiu prim-ministru cu Crin Antonescu preşedinte”, a spus Ponta.

“Am avut odată o discuţie cu domnul Băsescu în biroul său şi mi-a spus că niciodată nu o să ajungă Crin Antonescu în biroul ăla. M-am abţinut cu greu să nu-l sun după suspendare”, a relatat premierul.

Pe de altă parte, primul-ministru s-a arătat sceptic privind posibilitatea ca Băsescu să demisioneze în urma unui vot popular masiv în favoarea demiterii. “Dacă Traian Băsescu pierde, el nu îşi asumă nimic. Dacă vin 5,2 milioane, ar trebuie să-şi asume şi să plece, dar nu fac pronosticuri în ceea ce-l priveşte. El nu are nicio treabă nici cu familia, nici cu prietenii, e scaunul lui şi atât”, a comentat Victor Ponta.

El a apreciat că preşedintele suspendat s-a descalificat în faţa opiniei publice când le-a cerut susţinătorilor săi să nu se participe la referendum.

“Legenda lui Traian Băsescu care este bătăios s-a terminat. Acum este un pierzător, un loser”, a conchis Ponta.

cotidianul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.