Se fac ultimele pregătiri pentru referendumul din 29 iulie

Față de alegerile locale din 10 iunie, la referendumul de duminică, 29 iulie, la nivelul județului Satu Mare vor funcționa cu două secții de votare în plus. Este vorba despre o secție de votare în comuna Micula și alta în orașul Tășnad. Anunțul a fost făcut de către prefectul județului Satu Mare în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 25 iulie, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare.

La întâlnirea cu presa au mai fost prezenți subprefectul Cristian Sasu și directorul de Cancelarie al Instituției Prefectului, Sorin Martin Vereș. Potrivit celor declarate de dr. Eugeniu Avram, bugetul aprobat pentru județul Satu Mare de Ministerul Administrației și Internelor (MAI) în vederea cheltuielile de personal pentru referendumul de duminică este de 610.000 lei iar pentru cheltuielile materiale a fost alocată suma de 270.000 lei. ”La nivelul județului Satu Mare vor fi distribuite 350.720 de buletine de vot, tot atâtea timbre autocolante respectiv 1.675 de ștampile cu mențiunea ”VOTAT”. Toate acestea vor fi distribuite secțiilor de votare începând de vineri, 27 iulie”, a declarat prefectul.

În județul Satu Mare pe lista electorală permanentă figurează un număr de 318.472 de persoane din care 279.916 au cărți de identitate iar restul de 38.556 au buletine de identitate sau cărți de identitate provizorii. Totodată, un număr de 200 de persoane din județ nu au drept de vot.

Pentru asigurarea pazei celor 335 secţii de votare din judeţ, amplasate în 289 de locaţii, vor fi implicate efective din cadrul MAI care totalizează 585 persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.