Președinții secțiilor de votare au fost chemați la instructaj


Președinții secțiilor de votare din întreg județul au fost invitați astăzi, 25 iulie, la ședința de instruire având ca scop desfășurarea în condiții cât mai bune a referendumului de duminică, 29 iulie.

Întâlnirea a avut loc în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ cu începere de la ora 11.00. În deschiderea ședinței prefectul județului Satu Mare dr. Eugeniu Avram le-a vorbit celor prezenți despre importanța desfășurării în condiții optime a scrutinului de duminică. ”Doresc un proces electoral fără incidente. Trebuie să arătăm încă odată, așa cum am făcut-o și la alegerile locale că suntem în stare să ne purtăm civilizat și să ne exercităm așa cum se cuvine dreptul la vot”.

Instructajul a fost efectuat de către președintele Biroului Electoral Județean Satu Mare, judecătoarea Crina Hotca. Date fiind nenumaratele bâlbe, ezitări şi uneori chiar încălcări ale legislaţiei făcute de o parte semnificativă a preşedinţilor de secţii la alegerile locale nu putem să sperăm decât ca măcar de această dată istoria să nu se repete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.