CTP: „Votez DA, ca să aibă cu ce se şterge Băsescu”

Așa se intitulează articolul publicat azi de binecunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu în cotidianul Gândul pe care vi-l redăm integral mai jos:

„Uneori se întâmplă să fiu un imbecil romantic. Tinerii mei colegi mi-au spus că T. Băsescu o să vrea să se întoarcă la Cotroceni prin orice mijloace. Nu, am zis eu, nu se poate, e un om mândru, cu 7-8 milioane de voturi împotriva lui şi cu câteva sute de mii, un milion pentru, nu va accepta asta, el, politicianul poporului. De fapt, poate că, subconştient, îmi venea greu să accept că am stat la masă şi am încercat să vorbesc omeneşte cu această cutră vopsită.

Zile în sir, T. Băsescu a refuzat să rostească expresia lovitură de stat, spre deosebire de strigacii PDL. Chiar a precizat că un şef de stat nu se poate juca cu astfel de cuvinte. Acum, vorbeşte din 5 în 5 minute de lovitura de stat pe care o s-o dea poporul român votând.

Sâmbătă, T. Băsescu îndemna oamenii să meargă la vot să dea replica cuvenită plagiatorului Ponta şi „paiaţei” Antonescu. Bravo lui, mi-am spus. Nici 48 de ore mai târziu, spune că se gândeşte la boicotarea totală a referendumului, el să nu voteze, PDL să nu-şi trimită reprezentanţi în comisiile electorale.

Înainte de pronunţarea Curţii Constituţionale în legătură cu intervalul orar 7-23 pentru referendum, T. Băsescu declară, depăşindu-l pe CV Tudor, care măcar aştepta rezultatul alegerilor ca să zbiere că a fost furat, că referendumul va să fie fraudat. Curajosul, bătăiosul, eroul T. Băsescu refuză lupta, concurându-şi adversarii doar în materie de compromitere a României în ochii Europei.

Că USL a forţat legea, Constituţia, timpul pentru a-l trimite în faţa poporului, da, e adevărat. Dar singura soluţie pentru a rezolva democratic derapajul nedemocratic este sancţionarea prin vot popular a „loviturii de stat” invocate de T. Băsescu şi PDL. Care, dacă au îndoieli în legătură cu corectitudinea referendumului, pot să ceară observatori europeni, dar nu să nege actul alegerii naţionale înainte ca el să se producă.

Dacă pierdea cinstit, T. Băsescu îşi valida propria legendă, aceea că este sacrificat în urma măsurilor dure, dar necesare, luate în 2010. „Ştiu că românii sunt supăraţi pe mine” spunea tot Băsescu – prin boicotarea referendumului el hăhăie sardonic la supărarea românilor, folosindu-se de ieşirea de incendiu pe care i-a oferit-o Curtea Constituţională.

Preşedintele Masăverde, asta vrea să fie Băsescu. Zice că n-o să uite toată viaţa că i-am spus că nu ştie să înoate. Da, domnule Băsescu, înotaţi mai bine decât scriu eu, dar luaţi-o pe asta spre ţinere de minte: sunteţi un laş, un clănţău uriaş, un şarlatan de care poporul român îşi va aduce aminte ca de o boală ruşinoasă a istoriei sale.

Până acum, n-am vrut să fac nici măcar predicţii cu privire la rezultatul referendumului. Am spus că voi refuza să votez dacă Parlamentul nu acceptă decizia CCR privind cvorumul de 50% plus 1. Dar dacă preşedintele Băsescu nu vine la vot, dacă înţelege să-şi dispreţuiască poporul, punându-l pe acelaşi plan cu paiaţele parlamentare PDL, ţinute în bănci ca să nu voteze, atunci voi vota DA pentru demiterea lui T. Băsescu. Vreau să fiu alături de milioanele de români al căror vot T. Băsescu vrea să-l facă hârtie igienică.”

sursa:www.gandul.info
foto: Gândul

5 Comentarii la "CTP: „Votez DA, ca să aibă cu ce se şterge Băsescu”"

 1. calin C   25 iulie 2012 at 2:14 am

  Basescu azi, cred ca este cel mai fericit om: Toata lumea vorbeste numai despre el! Si cata energie se consuma pe acest taram de pensionar al marii cenusie in care a navigat o viata intreaga. E placut probabil sa stii ca o tara intreaga se trezeste si simte si vorbeste despre persoana ta, indiferent ce ai fi: Criminal, profet sau simplu muritor de rand in cazul acestui personaj de "cronica" caragialeana.

  Răspunde
 2. Daniel Ziman   25 iulie 2012 at 6:19 am

  Vreau sa-i transmit cetateanului Basescu un singur lucru pe care care imigrantii mongoli din vremea lui Stefan cel Mare si Sfant l-au respectat mai mult decat miselul de el:
  "Romania nu e a noastra si nu e a lui! ci a urmasilor urmasilor nostri pana in veacul veacului, cu conditia ca urmasii sa fie ai Lui Hristos!"
  Basescu se chiar dovedeste a fi un las. Sa ma iertati ca eu, un las care si-a prasit in oarecare masura tara traind in Franta, spun asta. Totusi eu i-mi iubesc tara si cu ajutorul Lui Hristos sunt gata sa-mi dau viata pentru Romania!
  Vin in Romania sa votez!
  Timpul va scoate la lumina tot adevarul!
  "Timpul este intervalul scurs intre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru!"
  Parintele Staniloaie
  Am scris astea
  Io Daniel Ziman-Nevrednicul
  Doamne fa-ma vrednic!

  Răspunde
  • Daniel Ziman   25 iulie 2012 at 6:20 am

   Atunci voi sti daca ma dezabonez sau nu…

   Răspunde
 3. Ziman Dan   25 iulie 2012 at 6:31 am

  Cetateanul (turmentat) Basescu chiar(cacofonie intentionata) se dovedeste a fi un las!
  Sa ma iertati ca mi-am permis tocmai eu lasul care traiesc in strainatate sa scriu asta, dar io i-mi iubesc tara si sunt gata sa-mi dau viata pentru Ea! Vin in tara sa votez si sa-mi conving prietenii sa voteze!
  Vreau sa-i transmit ceva ce tatarii au respectat pe vremea Lui Stefan cel Mare si Sfant mai mult decat el:
  " Romania nu e a noastra si nu e a lui! ci a urmasilor urmasilor nostri pana in veacul veacului! cu o singura conditie, urmasii sa fie ai lui Hristos!"
  Timpul ne va releva adevarul!
  "Timpul este intervalul scurs intre chemarea Lui Dumnezeu si raspunsul nostru!"
  Parintele Staniloaie-Vrednicul
  Am scris asta,
  Io daniel Ziman-Nevrednicul

  Răspunde
  • Ziman Dan   25 iulie 2012 at 6:34 am

   Va fi aprobat sau infirmat inainte de referendum?
   Vreau sa stiti ca n-am fost si nu sunt PSD-ist si nu mai sunt PNL-ist!
   Sunt doar… regalist.
   Desteapta-te Romane!

   Răspunde

Scrie un comentariu