Fotografia stradală în viziunea profesorului orădean Teodor Radu Pantea


”Street Photography” sau fotografia stradală a fost tema seminarului de astăzi, 19 iulie, susţinut de profesorul orădean Teodor Radu Pantea. Evenimentul a avut loc de la ora 16.00, la Villa Bodi din Piaţa Libertăţii nr. 5 şi a reunit un grup de sătmăreni îndrăgostiţi de arta fotografică.

Seminarul a fost organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi “Prisma” Satu Mare iar preţul unui bilet de intrare a fost de 15 lei. Mai trebuie spus că profesorul universitar orădean este prezent la al doilea eveniment de acest gen în oraşul nostru deoarece a fost invitatul artiştilor fotografi sătmăreni şi la seminarul anterior în cadrul căruia a abordat o altă temă – fotografia artistică – care s-a bucurat de un deosebit interes din partea auditoriului.

În cadrul seminarului de astăzi, Teodor Radu Pantea a făcut o scurtă trecere în revistă a evoluţiei acestui gen fotografic care potrivit profesorului îşi are începuturile încă în prima jumătate a veacului al XIX-lea deşi la acea vreme nu era considerat un gen aparte. Potrivit interlocutorului fotografia stradală are atât o funcţie de documentare-informare cât şi una de prezentare a unor evenimente-întâmplări, apropiindu-se într-o oarecare măsură de fotografia jurnalistică. Cu toate acestea fotografia stradală se distinge de cea jurnalistică printr-o serie de elemente care îl îmbogăţesc cu anumite “adaosuri” artistice.

Profesorul Pantea a venit cu propunerea organizării la Satu Mare a unui workshop fotografic pentru a oferi posibilitatea celor interesaţi de a îmbina cât mai mult partea teoretică cu cea practică din domeniul acestei arte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.