Studenții biologi și-au făcut practica de teren în Ariile Protejate ”Râul Tur”


25 de studenți ai Facultății de Biologie-Geologie din Cluj Napoca și-au desfășurat stagiunea de practică în Ariile Protejate ”Râul Tur”. Viitorii biologi au fost coordonați de asistentul universitar dr. Szabo D. Zoltan.

Potrivit cadrului universitar Ariile Protejate ”Râul Tur” oferă studenților un mediu de studiu extrem de util având în vedere că pe o suprafață relativ mică există o diversitate mare de floră și faună. Studenții au ajuns în cursul zilei de luni, 9 iulie la Turulung Vii iar marți, 10 iulie au efectuat o excursiile în zona Ariilor Protejate. Munca efectivă a început miercuri, 11 iulie.

În perioada stagiunii de practică studenții au efectuat cercetări pe diverse teme. Astfel, cei interesați de păsări (ornitologie) au examinat răspândirea în teren a berzelor albe, vizitând cuiburile din localitățile ariei. De-a lungul râului și brațelor moarte ale acestuia, studenții interesați de botanică au făcut cunoștință cu plantele acvatice, inventariind totodată și răspândirea plantelor exotice invazive. De asemenea, viitorii biologi au realizat și un studiu al fluturilor.

Practica de teren s-a încheiat duminică, 15 iulie prin elaborarea a câte unui raport de către fiecare grup de studenți conținând metodele și rezultatele cercetărilor efectuate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.