Băsescu reclamat de PNL la BEC

Preşedintele suspendat Traian Băsescu este acuzat de încălcarea legislației electorale în această campanie. PNL a depus, la BEC, o sesizare privind folosirea însemnelor naţionale, respectiv culorile drapelului şi stema de către președintele suspendat şi cere obligarea la încetarea imediată a utilizării acestora de către Băsescu.

Deputatul liberal Alina Gorghiu susține că BEC ar putea lua în discuţie respectiva sesizare în cursul acestei săptămâni, cel mai probabil vineri.

În opinia sa, preşedintele suspendat Traian Băsescu încalcă consecvent legea de zece zile, respectiv din momentul în care a debutat campania pentru referendum, folosind culorile drapelului şi stema în propria campanie.

Gorghiu a precizat că, în condiţiile în care legea din România prevede că utilizarea simbolurilor naţionale este interzisă, PNL a depus la BEC o sesizare prin care sancţionează starea de ilegalitate a campaniei lui Traian Băsescu.

Ea a menţionat că PNL a solicitat BEC obligarea lui Traian Băsescu la încetarea imediată a folosirii şi înlăturarea imediată a afişelor cu caracter electoral pe care sunt reprezentate culorile drapelului şi stema României.

Totodată, potrivit lui Gorghiu, PNL a solicitat BEC să decidă suspendarea imediată a site-ului www.basescupresedinte.ro şi obligarea titularilor drepturilor de proprietatea asupra acestuia la modificarea culorilor utilizate pe site, astfel încât să nu fie identice cu cele ale drapelului naţional.

PNL mai solicită ca BEC să decidă şi interzicerea oricăror materiale care să conţină simboluri naţionale şi să dispună comunicarea publică a interdicţiei de utilizare a simbolurilor naţionale, precum şi să emită o somaţie publică către Traian Băsescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.