Referendumul din 29 va avea barem de participare 50% plus unu

Referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu se va desfăşura într-o singură zi, însă programul secţiilor de votare ar putea fi prelungit, a declarat preşedintele interimar Crin Antonescu, confirmând informaţiile publicate de gândul, potrivit cărora, pe 29 iulie, românii ar putea vota între orele 07:00 şi 22:00.

Totodată, Crin Antonescu a anunţat că a promulgat legea referendumului în forma adoptată de parlament şi declarată constituţională de CCR în măsura în care pentru validare este nevoie de prezenţa la vot a 50 la sută plus unu dintre alegătorii înscrişi în listele electorale permanente.

“Am decis să promulg legea de modificare a legii referendumului, aşa cum a fost ea votată de Parlament, aşa cum a trecut prin Curtea Constituţională. În faţa deciziei Parlamentului şi CCR am considerat că este mai puţin important punctul meu de vedere, am promulgat această lege. Cred că am închis unul din subiectele fierbinţi de dezbatere. Unul din motive pentru care am decis să promulg legea este că înţeleg întotdeauna să pun interesul naţional în faţa celui partizan”, a spus Antonescu.

Preşedintele interimar a susţinut că referendumul de demitere se va desfăşura într-o singură zi, pe 29 iulie, programul secţiilor de votare putând fi prelungit. “Legea precizează clar că referendumul se va desfăşura într-o singură zi. Este stabillită ziua 29 iulie. Proiectul legii prevede o zi. Sigur că i-am împărtăşit primului ministru preocuparea mea ca indiferent de condiţiile pe care legea le stabileşte cât mai mulţi cetăţeni să aibă fizic dreptul de a vota. Prelungirea orelor, s-ar putea face de la ora 07.00 la ora 22.00 – 23.00, un număr mare de secţii în ţară şi străinătate. Este obligaţia mea să asigură dreptul oricui doreşte să poate fi respectat”, a spus Antonescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.