Program pentru atragerea de noi investitori străini

În cadrul săptămânalei întâlniri a Comitetului Consultativ, prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, au dezbătut câteva din problemele care se află pe agenda comună a celor trei instituţii.

Pentru atragerea de noi investitori străini în municipiul şi judeţul Satu Mare, autorităţile au decis stabilirea unui program comun de a contacta misiunile diplomatice din România şi de a transmite invitaţii unui număr cât mai mare de ambasadori şi consuli de a vizita această zonă, modalitatea cea mai eficientă de a convinge că Satu Mare este locul cel mai potrivit pentru noi investiţii cu capital străin.

Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a vizat sprijinul financiar de care au nevoie multe din primăriile din judeţ pentru derularea proiectelor cu finanţare europeană, în sensul de a putea acoperi cheltuielile ce le revin în cadrul proiectelor. Prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean au propus întâlniri cu reprezentanţii mediului bancar sătmărean pentru identificarea de soluţii prin care să poată fi ajutate primăriile ce derulează proiecte europene, respectiv invitarea ministrului Agriculturii pentru a vizita judeţul Satu Mare şi de a-i prezenta şi aceste aspecte.

Membrii Comitetului Consultativ s-au deplasat la sediul Serviciului Paşapoarte pentru a vedea modificările aduse în sala de aşteptare dar şi de a stabili următoarele etape pentru a oferi condiţii civilizate cetăţenilor care se adresează cu diverse probleme la acel serviciu. Un alt proiect analizat la faţa locului a fost cel care vizează modernizarea unei clădiri care se află acum în administrarea Poliţiei de Frontieră şi unde să se mute Serviciul Permise Auto şi Înmatriculări, actualmente spaţiul în care funcţionează nefiind corespunzător.

7 Comentarii la "Program pentru atragerea de noi investitori străini"

 1. Dan   18 iulie 2012 at 8:18 am

  Multe vorbe. Hai sa mai vedem si fapte.

  Răspunde
 2. mari   18 iulie 2012 at 8:41 am

  asa-i cel mai bine! Sa puna de chiolhanuri si sa-i cheme in batatura pe investitori! Ca doar n-or porni ei in lume (Mateszalka si Antalia, lumea lor)! Oare ce limbi de circulatie internationala cunosc domnii de la masa, care asteapta investitorii??

  Răspunde
 3. CosmaA   18 iulie 2012 at 8:51 am

  Hai totusi sa-i lasam pe oamenii astia sa incerce sa faca ceva inainte de a si sari pe ei sa-i criticam.

  Răspunde
 4. Sandu   18 iulie 2012 at 8:55 am

  @CosmaA
  AI si tu dreptate dar nu trenuie sa-i mai lasam foarte mult, a trecut deja o luna de cand au fost alesi.

  Răspunde
 5. JUPAN   18 iulie 2012 at 9:00 am

  EU SPUN TOTUSI SA AVEM PUTINTICA RABDARE SI SA-I LASAM SA FACA TREABA, N-A TRECUT TOTUSI DECAT O LUNA SI UN PIC DE CAND SUNT IN FUNCTIE

  Răspunde
 6. Bancheru   18 iulie 2012 at 9:01 am

  Intalnirile trebuiesc avute cu reprezentatii de la Bucuresti ai bancilor. Astia de aici nu au putere sa decida pentru un credit de 30.000 de euro pentru o persoana fizica dapai pentru sute de mii de euro cat trebuie la un proiect de infrastructura.

  Răspunde
 7. aurica ilcu satu m   27 iulie 2012 at 6:15 pm

  astia care lucreaza in bancile satmarene n-au atita pregatire cit sa rezolve probleme minore acolo e de lucru putin ,,,,,ordine ….deorece sunt oameni competenti carora si acumm li sa pune calusul in gura si multe piedici numai ptr simplu fapt ca sunt mai competentiiii ca domniile lor………..

  Răspunde

Scrie un comentariu