Victor Ciutacu: Domnule Barroso, tăceţi inteligent!

Reputatul jurnalist Victor Ciutacu îi adresează prin intermediul ziarului Jurnalul Național o scrisoare Președintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso. Iată conținutul integral al acestei scrisori:

Domnule Jose Manuel Durrao Barroso,

Subsemnatul, Victor-Gabriel Ciutacu, cetăţean român, membru cu drepturi depline şi contribuabil net al Uniunii Europene, plătitor de taxe şi impozite la zi, fost pionier şi utecist pe vremurile când Excelenţa Voastră se juca de-a socialismul prin Portugalia, vă rog să aveţi în vedere următoarele:

– Conform Constituţiei, România este un stat naţional, unitar şi suveran. Acest statut nu s-a schimbat în cel de colonie (sau, dacă preferaţi, paşalâc) nici măcar dupa 1 ianuarie 2007, dată când, bănuiesc că vă aduceţi aminte, România a devenit stat membru.

– Funcţiile de reprezentare/decizie din România se ocupă, tot conform Constituţiei în vigoare, prin alegeri sau, după caz, numiri/concursuri. De asemenea, ele se pierd prin alegeri, referendum, revocare sau condamnare definitivă. Nu există act normativ potrivit căruia Comisia Europeană să aibă vreun drept de veto sau de preemţiune.

– Deşi traversează (şi nu neapărat din vina sa) un moment economic extrem de greu, România îşi plăteşte la timp contribuţia financiară la bugetul european comun, la fel cum îşi respectă angajamentele asumate la semnarea Tratatului de aderare, iar românii nu dau foc băncilor şi nu cer ieşirea din UE, aşa cum fac alţi confraţi de-ai lor.

Având în vedere cele scrise mai sus, vă sugerez ca, dacă tot vă topiţi de dragul preşedintelui României, să-l luaţi la Dumneavoastră acasă, să-l hrăniţi, să-l alintaţi şi, eventual, să-l decoraţi. Până atunci, vă rog politicos să ne lăsaţi pe noi, românii, să ne decidem democratic, fără impuneri discreţionare şi ilegale de reguli ieşite din curenta practică a structurii pe care o conduceţi, numele conducătorilor şi viitorul.

Fără pic de consideraţie,

Victor-Gabriel Ciutacu

Unul dintre fraierii care vă plătesc salariul nesimţit de mare pentru criza mondială

9 Comentarii la "Victor Ciutacu: Domnule Barroso, tăceţi inteligent!"

 1. liviu   14 iulie 2012 at 12:27 pm

  bine zis

  Răspunde
  • liviu   14 iulie 2012 at 12:32 pm

   vad in fiecare zi pe diverse site sau platforme sociale cum romani din strainatate sau asa zisi romani care si-au lasat tara ca sunt alaturi de presedintele basescu nu mai bine l-ati lua la voi sa va spalati cu el pe cap,si ma intreb de cei tocmai ei care care ne-au facut cu basescu si in 2009 deci stranierilor luati-l la voi

   Răspunde
   • Florin   14 iulie 2012 at 8:23 pm

    Te rog sa nu generalizezi Domnule Liviu…
    Si eu sunt roman plecat din tara si inca roman in toata regula.
    Afla ca nici pe vremea cand eram in tara nu l-am votat pe Basescu si nici acum nu-l vreau sa imi reprezinte natiunea.
    In anul 2009 cand a declarat ca l-au votat romanii din "Diaspora" …numai el stie care "romani".
    Asta pentru toti cei care considera ca in afara tarii noastre nu mai sunt romani….
    "Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si poporul sau ca in aceste momente de cumpana sa ia drumul cel bun…"Jos Basescu"…."Desteapta-te Romane!!!".
    Cu respect si solidaritate din Canada,
    Florin <Satu Mare, Romania>

 2. puiu   14 iulie 2012 at 7:31 pm

  nu bine zis, foarte bine zis !!!!

  Răspunde
 3. Adrian   15 iulie 2012 at 11:41 am

  Nici macar ironic nu pot sa zic "las sa vina ponta cu crin la putere sa vedeti voi atunci unde va ajunge Romania'' Doamne Fereste de asa necaz pe capul Romanilor!!!

  Răspunde
  • Georgeta   22 iulie 2012 at 3:27 pm

   Dar cine ti-a spus tie ca vine Ponta si Crin Antonescu ?
   Daca Basescu este demis vor fi alegeri prezidentiale si vor fi candidati mai multi asa ca vom avea ocazia sa alegem.
   In noiembrie vor fi alegeri parlamentare si vom avea ocazia sa alegem.
   De unde stii tu ca Antonescu va castiga alegerile prezidentiale ?
   De unde stii tu ca USL va castiga alegerile parlamentare ? Si daca USL castiga de unde stii tu ca Ponta va fi nominalizat ca prim ministru,USL poate nominaliza alta persoana ca prim ministru.
   Lasa diversiunea ca nu tine,ne crezi tampiti ?

   Răspunde
 4. ana   16 iulie 2012 at 12:16 pm

  Bravo! as putea spune ca mi-ai luat vorba din gura, domnule , VIctor Gabriel Ciutacu!…Sper ca va si citi ,cine trebuie sa citeasca ! Multi romani, din ce in ce mai multi ,gindesc astfel, insa cei ce trebuie sa vada realitatea din Romania, au orbul gainii, iar cei ce-ar trebui sa analizeze si-apoi sa-si dea cu parerea despre ce se intimpla aici, putin ii doare de noi, romanii care o ducem din ce in ce mai rau…

  Răspunde
 5. NAE FATU   24 iulie 2012 at 1:24 pm

  Corect dle CIUTACU !!!!MA ALATUR ITRUTOTUL CELOR SCRISE DE DUMNEAVOASTRA !!!!!!! JOS BASESCU SI CLICA LUI DE HOTI !!!!

  Răspunde
 6. Ion   28 iulie 2012 at 10:35 pm

  " reputatul jurnalist " ? bai rahati cu ochi , asta-i jurnalist ? a facut asta vreo facultate de profil ? a facut cea mai slaba facultate de pe vremuri , metalurgie si a mai si ramas repetent !!!! jigniti pe adevaratii jurnalisti sau ziaristi , bai fraierilor …sa fii mitocan , impertinent , mincinos si pupincurist voiculescian e cel mai simplu , sa fii OM e greu , nu-i asa , ciutacule ? acu' te dai roman ? vezi ca-ti trage mata , jidoafca , vreodoi pumni in gura aia tampita , cu care doar improsti venin , vezi sa nu te musti de limba , ca dai coltu' prea devreme si nu poti sa-i tii companie varanului felix la puscarie

  Răspunde

Scrie un comentariu