Verifică daca ți-a fost spartă parola de Yahoo

Compania Yahoo a devenit victima unui atac cibernetic în urma căruia informaţiile (nume de utilizatori şi parole) legate de 435.000 de conturi au fost publicate pe internet. Compania Sucuri s-a mişcat repede şi a creat un instrument prin care posesorii de conturi Yahoo pot verifica dacă au fost sau nu victimele atacului informatic, pe care îl găsiţi AICI. Tot ce trebuie să faceţi este să introduceţi adresa dumneavoastră de email şi vi se va spune dacă aceasta a fost compromisă sau nu.

Hackerii au folosit metoda numită SQL injection pentru a pune stăpânire pe un domeniu al Yahoo, bănuit a fi Yahoo Voice. Aşadar, persoanele cele mai vulnerabile sunt cele care au folosit sistemul de convorbiri al Yahoo, care se bazează pe tehnologia VoIP (Voice over Internet Protocol).

Yahoo a confirmat atacul. “Un fişier mai vechi Yahoo Contributor Network, care conţine în jur de 450.000 deconturi, a fost compromis ieri. Dintre ele, mai puţin de 5% au parole valide”, au spus reprezentanţii companiei, potrivit BBC Online.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.