PDL Satu Mare sare la gâtul USL

„USL joacă necinstit. Noi, cei de la PD-L avem de apărat o Românie europeană deoarece în ultimii 8 ani s-au făcut paşi importanţi în contrucţia unei Românii moderne, a unui sistem de învăţământ consolidat şi a unei justiţii adevărate”. Afirmaţia îi aparţine preşedintelui Organizaţiei judeţene de tineret a PD-L Satu Mare, avocatul Adrian Cozma şi a fost lansată astăzi, 13 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul partidului.

La întâlnirea cu ziariştii a mai fost prezent şi vicepreşedintele organizaţiei locale a PD-L din Păuleşti, Zenoviu Bontea. Preşedintele tinerilor democrat-liberali a venit cu o ploaie de acuze la adresa USL. În opinia acestuia „nu e cinstit să acaparezi toate instituţiile statului de sus în jos. Aţi putut observa ce s-a întâmpalt în ultimele două săptămâni. Ce au dorit Victor Ponta şi Crin Antonescu? Să guverneze exact pe stilul lui Ion Iliescu şi să fie adepţii unui stat-partid. Noi considerăm că acest lucru nu e cinstit. Se joacă o carte comunistă”.

Cu privire la referendumul pentru demiterea preşedintelui din 29 iulie, interlocutorul spune că partidul pe care îl reprezintă doreşte să câştige acest scrutin cu toate că, aşa cum recunoaşte chiar el „pe vremea administraţiei lui Traian Băsescu s-au luat o serie de măsuri nepopulare. Da, e adevărat însă toate aceste măsuri au fost necesare pentru a salva ţara de la colaps. Ce a reuşit Guvernul Ponta în ultimele 60 de zile? Să înregistreze o neîncredere însemnată din partea Uniunii Europene. Eu consider că românii nu vor fi părtaşi la această lovitură de stat pe care o pregăteşte USL”, spune Cozma.

Adrian Cozma a continuat cu acuzele şi la adresa administraţiei locale semnalând anumite aspecte care în opinia sa constituie abateri grave de la normele democraţiei. „Acest ADN comunist se perpetuează şi se transmite şi la nivelul administraţiei locale”,a declarat Cozma. Liberal-democratul sătmărean a trecut pe scurt în revistă unele aspecte care în viziunea sa şi al vicepreşedintelui PD-L Păuleşti, sunt încălcări grave ale Legii Administraţiei Publice Locale. Potrivit acestora Instituţia Prefectului ar fi încălcat legea la nivelul a patru administraţii locale şi anume la: Racşa, Păuleşti, Călineşti Oaş şi la Medieşu Aurit. Potrivit celor declarate de Cozma „în plină campanie electorală pe candidatul la Primăria Racşa, pentru că nu a înţeles să nu candideze l-au bubuit cu controale. Este vorba despre fostul nostru candidat, Ioan Şipoş. Nu e normal să se limiteze prin metode bolşevice dreptul unui om de a candida”.

Potrivit lui Zenoviu Bontea de pe ordinea de zi a şedinţei convocate în vederea constituirii Consiliului Local din Păuleşti ar fi fost eliminat punctul referitor la alegerea viceprimarului. „Drept urmare noi nici în prezent nu avem viceprimar”, a declarat acesta.

De remarcat totuși reprezentarea cel puțin ciudată a pdl-iștilor sătmăreni la această conferință de presă. Din toată floarea ce vestită a portocaliilor sătmăreni să fi rămas doar președintele de la tineret și un vicepreședinte de organizație comunală?

7 Comentarii la "PDL Satu Mare sare la gâtul USL"

 1. doru   13 iulie 2012 at 5:53 pm

  eu jur ca nu ii inteleg cum mai pot avea tupeul sa vorbeasca oamenii astia

  Răspunde
 2. ionutz   13 iulie 2012 at 5:57 pm

  unde e domnul Giurca, domnul Holdis????sau ii lasa pe cei care nu au o imgine asa de patata ca si a lor sa iasa in fata

  Răspunde
 3. vesnic de dreapta   13 iulie 2012 at 8:27 pm

  o minima documentare v-ar fi lamurit despre profilul moral si profesional al acestui de-a dreptul,, anost" vicepresedinte de organizatie comunala sau cat de importanti sunt toti membrii pdl pentru partid! Inteleg cat e de neobisnuit acest fapt in politica satmareana! Da, poate nu l-au putut aduce PDL-istii pe…Stef! Doar la PNL, nu iese decat el, ca oameni noi n-am vazut de un deceniu! Ca maine trec 10 ani si-l vom vedea pe baiatul lui Stef pe toate televizoarele..si uite asa ne trece viata!

  Răspunde
 4. Max   14 iulie 2012 at 1:32 am

  Du-te bre vesnicule in dreapta ta. Oamenii astia se intreaba de fapt unde sunt sobolanii aia mari din PDL. De ce se ascud in spatele unui copil si a unui cvasinecunoscut? Sa iasa in fata cu demnitate daca au ceva de spus.

  Răspunde
 5. Un pdlist mic   14 iulie 2012 at 1:35 am

  Apai tupeul e maxim la baiatul asta din poza. Asa a si ajuns presedinte la noi. Intrebati-l cat costa butonii astia ce si-i afiseaza in poza si din ce bani si i-a luat. Si dupa aia puteti sa-l intrebati de mertzan, de casa, etc, etc, etc

  Răspunde
 6. vesnic de geaba   14 iulie 2012 at 1:39 am

  I-as intreba pe domnii astia doi si pe restul care se ascun in spatele lor ce au facut bun pentru Satu Mare de cand sunt la putere? Ceva, orice.

  Răspunde
 7. tudorica   14 iulie 2012 at 9:41 pm

  nu vi rusine derbedeilor, da tocmai voi v-ati gasit sa sariti cu gura,??? ca ati prapadit tara asta si acum nu vreti sa lasati numic in tara asta, va tineti cu dintii de scaunele caldute

  Răspunde

Scrie un comentariu