Big Jump în râul Tur


Peste 200 de persoane au ales să se arunce în apele râului Tur în cadrul unei acțiuni intitulată Big Jump organizată duminică, 8 iulie, de Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare. Momentul de răcorire a fost cât se poate de binevenit mai ales că în cursul zilei mercurul termometrelor urcase până la 37-38 grade Celsius.

Potrivit organizatorilor scopul acțiunii a fost de a atrage atenția publicului asupra importanței protejării apelor naturale și a mediului înconjurător. De remarcat că acțiunea se desfășoară în aceeași zi (8 iulie) și la aceeași oră (16.00, ora locală) pe întreg teritoriul Europei. Societatea Carpatină Ardeleană se alătură pentru a doua oară acestei acțiuni.

În cadrul programului de o zi participanții au avut posibilitatea de a se alătura excursiei cicliste care a pornit din centrul municipiului Satu Mare și a ajuns la conacul Deak din comuna Micula. Cei prezenți la Big Jump au avut ocazia să încerce toboganul de apă și traseul de frânghii. Însă partea cea mai captivantă a excursiei a fost garantată de scăldatul în râul Tur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.