442 de elevi sătmăreni vor beneficia de programul „EURO 200”

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a publicat pe portalul http://euro200.edu.ro, lista beneficiarilor bonurilor valorice de 200 de euro cu privire la acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare de către elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 140 lei pe membru de familie.

442 de elevi din tot judeţul din cei 451 câţi au depus cerere vor beneficia de calculatoare în cadrul programului social “EURO 200”.

Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziţiei. Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă ajutor financiar potrivit Legii nr. 269/2004 este următoarea: procesor 2 GHz, 1 GB RAM şi 160 GB hard-disk şi software de bază.

Eliberarea bonurilor valorice are loc în perioada 24 iunie – 30 iulie. Achiziţionarea calculatoarelor se va face în intervalul 24 iunie – 31 august iar depunerea copiilor după facturile şi procesele verbale de predare-primire va avea loc în perioada 24 iunie – 20 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.