Cine va fi viceprimar la Odoreu?

Ședința de constituire a Consiliului Local Odoreu, programată pentru ziua de vineri, 29 iunie, a fost declarată nestatutară după ce grupul de consilieri ai USL nu a dat curs convocării Instituției Prefectului. Potrivit primarului ales al comunei Odoreu, Dumitru Pop, mărul discordiei îl constituie persoana propusă pentru funcția de viceprimar, Ionuț Sarca (PNL).

Dintre cei 15 consilieri locali aleși în urma scrutinului din 10 iunie, un număr de opt aparțin grupului USL. Cu privire la motivele pentru care o parte dintre consilieri au lipsit de la ședința de constituire de vineri, Dumitru Pop a declarat că ”au fost neînțelegeri în ceea ce privește alegerea noului viceprimar. În consiliul nou ales din cei opt consilieri ai USL, șapte sunt de la PSD și doar unul de la PNL. În campanie le-am promis odorenilor că în cazul în care USL câștigă alegerile, Marcel Nyiki, cel care a îndeplinit funcția de viceprimar în mandatul trecut, va rămâne în funcție. Însă acum consilierul liberal, Ionuț Sarca vrea să fie viceprimar. Noi, cei din PSD nu suntem de acord cu această variantă și acesta este motivul pentru care nu ne-am prezentat la ședința de constituire convocată pentru ziua de vineri. Sarca este susținut și de cei de la județ. Am toată speranța că până joi (5 iulie) vom reuși să ajungem la un acord pentru ca apoi totul să intre în normalitate”.

Următoarea ședință de constituire a Consiliului Local din Odoreu a fost convocată pentru ziua de joi, 5 iunie, ora 13.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.