Lume multă la întâmpinarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a sosit astăzi, 1 iulie, însoţit de înalţii ierarhi la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare. Acesta a fost ultimul popas al vizitei de trei zile a Patriarhului făcut în judeţele Maramureş şi Satu Mare.

Deşi trebuia să ajungă la ora 18.00, înalta faţă bisericească a întârziat mai bine de o oră. Însă la sosirea a avut parte de o primire aşa cum se cuvine din partea oficialităţilor municipiului şi judeţului Satu Mare respectiv şi de una tradiţională cu sunet de tulnice.

În ceea ce priveşte oficialităţile la sosire Patriarhul a fost întâmpinat de senatorul social-democrat, Valer Marian, ministrul Ovidiu Silaghi, prefectul şi subprefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram respectiv Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica şi de cei doi viceprimari, dr. Radu Roca şi Marcela Papici.

Patriarhul Daniel a fost însoţit de mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, ÎPS Andrei, arhiereul vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Iustin Sigheteanu, protopopii din judeţul Satu Mare şi mai mulţi preoţi din cuprinsul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Preafericitul Daniel a pornit apoi spre intrarea în catedrală binecuvântând cu multă răbdare oamenii care s-au înghesuit să-i atingă veşmintele. În luarea de cuvânt arhiereul vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a făcut o scurtă trecere în revistă a vizitei de trei zile a Patriarhului în acest colţ de ţară. Patriarhul a vorbit apoi despre dăruire şi importanţa răspândirii Cuvântului lui Dumnezeu pentru o lume mai bună.

Tot cu această ocazie edilul-şef al oraşului, reşedinţă de judeţ i-a oferit înaltei feţe bisericeşti titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare. Preafericitul Patriarh Daniel, la rândul său i-a oferit edilului-şef al municipiului Satu Mare câteva cărţi bisericeşti dar şi o icoană lucrată în aur şi argint ca mulţumire pentru buna primire în municipiul Satu Mare.

La ieşirea din catedrală Patriarhul a fost aşteptat de cei care nu au reuşit să intre în biserică, binecuvântându-i cu multă răbdare. Apoi, şi-a luat rămas bun de la oficialităţi şi de la lumea adunată pentru întâmpinarea sa după care a urcat în maşina cu care a venit.

Vă reamintim că Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a sosit în judeţul Satu Mare sâmbătă, în jurul orei 19.45. Acesta a fost condus la sediul Protopopiatului Oaş unde Patriarhul a binecuvântat noul sediu al instituţiei.

Slujba de sfinţire a Catedralei din Negreşti Oaş cu hramul „Duminica Tuturor Sfinţilor” a avut loc astăzi de la ora 09.00. Sfânta liturghie a fost oficiată cu începere de la ora 10.30, pe o scenă amplasată în faţa catedralei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.