Episcopul Vasile Bizău, la hramul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (fotogalerie)

Cu ocazia împlinirii unui deceniu de la sfinţirea Bisericii greco-catolice de la Cap Pod Decebal cu hramul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Maramureş, Vasile Bizău, a fost prezent astăzi, 29 iunie, la sfânta liturghie oficiată în lăcaşul de cult sătmărean. Cu toate că la sărbătoarea de astăzi a fost aşteptat şi cardinalul Lucian Mureşan, înalta faţă bisericescă a renunţat în ultimele momente să vină la Satu Mare.

Episcopul a fost aşteptat la intrarea în biserică de oficialităţile municipiului şi judeţului Satu Mare, la ora 17.30. La eveniment au participat preşedintele judeţului Satu Mare, Adrian Ştef, deputatul liberal Viorel Buda, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica respectiv cei doi viceprimari ai oraşului, reşedinţă de judeţ, Marcela Papici şi dr. Radu Roca, directorul de Cancelarie al Prefecturii, Sorin Martin-Vereş dar şi un sobor de preoţi greco-catolici în frunte cu protopopul greco-catolic de Satu Mare, Dumitru Roman.

După primirea episcopului Vasile Bizău, a început oficierea sfintei liturghii la care au participat şi oficialităţile municipiului şi judeţului Satu Mare. La sfârşitul slujbei, credincioşii au fost invitaţi la o agapă creştinească.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.